958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

δΓιαμάντΓια με τον Γιάννη Γ. Σημαντήρα – 11 Σεπτεμβρίου 2023

 

The Bouncing Souls: ‘Ten Stories High’ (Mar24, 23) // The Lazy Cowgirls: ‘Ragged Soul’ (1995) // Pat Todd & The Rankoutsiders (2023)

THE BOUNCING SOULS: Πανκόπουλα από κάπου από το New Jersey. Έχουν πάνω από τριάντα χρόνια στη δουλειά, και είναι πολύ αγαπητοί (ειδικά στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα αρκετά γνωστοί). Κάποτε, όταν δισκογραφούσαν στη φημισμένη Epitaph, τους μεταδίδαμε και μεις -αν όχι βροχηδόν, αρκετά ταχτικά- στο ράδιο, στην εκπομπή μας. Τέλη Μαρτίου 2023, τα παιχτάκια έβγαλαν νέο άλμπουμ, με τίτλο ‘Ten Stories High’, δίσκο από τον οποίο τσιμπήσαμε δύο επιλογές. Δύο επιλογές αποσπάσαμε κι από το νέο άλμπουμ Rancid (‘Tomorrow Never Comes’), οι οποίοι Rancid δεν εγκατέλειψαν ποτέ την Epitaph. Aπό τα άλμπουμ που προφανώς ξεχωρίζουμε, συνηθίζουμε να μεταδίδουμε συχνά παραπάνω από μια επιλογές, ώστε να τεκμηριώσουμε την αδυναμία μας προς αυτά και το ειδικό βάρος τους. Δύο Bouncing Souls στο ξεκίνημα, δύο Rancid να έχουν πάρει τη σκυτάλη, και δύο στη συνέχεια από έναν δίσκο που αξίζει την προσοχή μας και τον χρόνο μας: το ‘Stories To Tell’ των Hangmen, το οποίο μπήκε στη λιανική πώληση στις 8 Σεπτεμβρίου. Περάσαμε κι από τούς αγαπημένους μας Black Halos (βλέπε/άκου και πρόσφατες εκπομπές μας), οι οποίοι είχαν κάνει τουρνέ με τους βαρβάτους πάνκηδες Lazy Cowgirs, κι έτσι τούς ανασύραμε (με χαρά) στην ραδιοφωνική επιφάνεια τους Lazy Cowgirs, και στο καπάκι βάλαμε και τον τραγουδιστή τους, Pat Todd, που συνεχίζει ακάθεκτος με τους Rankoutsiders. Aυτά τα παλιά γκρουπ, χωρίς να είναι περιθωριακά ούτε επιτηδευμένα underground, γκρουπ και μουσικούς, που δεν έχουν σταματήσει να δίνουν συναυλίες και να δισκογραφούν (τις περισσότερες φορές με λαμπρά αποτελέσματα), η trendy δημοσιογραφία τού indie δεν τα καλύπτει, αλλά για μας είναι βούτυρο στο ψωμί μας. Αναμένουμε με ανυπομονησία νέο δίσκο μες στον Οκτώβρη από την τραχιά φωνή τού κυρίου Todd.

σχετικα podcasts