958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

δΓιαμάντΓια με τον Γιάννη Γ. Σημαντήρα – 08 Σεπτεμβρίου 2023

 

Fleetwood Mac: ‘Rumours Live’ // The Hangmen: ‘Stories To Tell’ // Kvelertak: ‘Endling’ // Sparklehorse: ‘Bird Machine’ // Stephen McCarthy! // Teenage Fanclub (album to come)

ΟΙ FLEETWOOD MAC βγήκαν σήμερα, 08Σεπτεμβρίου23, για μια ακόμη φορά στη δισκογραφία με το άλμπουμ ‘Rumours Live’, ζωντανά ηχογραφημένο, από συναυλία που το γκρουπ έδωσε στο Los Angeles το 1977. To ‘Rumours Live’ ηχογραφήθηκε σε μια περίοδο, κατά την οποία οι Fleetwood Mac είχαν τα πάντα: είχαν νιάτα, είχαν εμπνεύσεις, είχαν χρήμα ατέλειωτο, είχαν όλου τού κόσμου τα ναρκωτικά στα πόδια τους, είχαν δόξα σε βαθμό θεοποίησης. To ‘Rumours’, το ασυναγώνιστο για τη ροκενρόλ δισκογραφία studio album τους από τον Φλεβάρη τού 1977, τους εξύψωνε σε αστέρες πρώτου μεγέθους. (To ‘Rumours Live’ είναι διαθέσιμο σε 2πλό CD και σε 2πλό LP). Άλλες σημερινές κυκλοφορίες, όλες πολύ ζουμερές, που μας απασχόλησαν στην αποψινή εκπομπή: των ακατάβλητων The Hangmen το ‘Stories To Tell’, των ορεξάτων Kvelertak το ‘Endling’ και το μεταθανάτιο για τον Mark Linkous άλμπουμ των Sparklehorse, με τίτλο ‘Bird Machine’. Στο τελευταίο συμμετέχει και ο Stephen McCarthy. Stephen McCarthy: βασική μονάδα για τους Long Ryders (τους μεταδώσαμε με το φετινό άλμπουμ τους). Παραδόξως, δεν έχει βγάλει ακόμα (αλλά ετοιμάζει, λέει) δικό του άλμπουμ, προσωπικό εννοούμε, αλλά είναι σχεδόν μέλος των Dream Syndicate (μην ξεχνάμε ότι ο Steve Wynn στους Long Ryders έκανε τα πρώτα του, προ DS βήματα), είναι σχεδόν μέλος των Jayhawks, έχει κερδίσει την αθανασία με τους Danny & Dusty, μας γοήτευσε και με τους Gutterball, και σε μιας άλλης υπερομάδας το νέο άλμπουμ -αυτής των Baseball Project το ‘Grand Salami Time!’- έχει ενεργότατη συμμετοχή στο τραγουδογράψιμο, και δικό του είναι αποδώ το ‘New Oh In Town’, που μεταδώσαμε, ακολουθούμενο από τους «συγγενείς» των Baseball Project, δηλαδή τούς The No Ones. Στο νέο αυτό άλμπουμ (‘My Best Evil Friend’) των No Ones συμμετέχει και ο Norman Blake των Teenage Fanclub. Κι έτσι, βάλαμε κι ένα τραγούδι από το ‘Nothing Lasts Forever’, το αναμενόμενο στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 νέο άλμπουμ των Fannies.

σχετικα podcasts