Πολιτιστική Ατζέντα Βάσω Βλαχοπούλου
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

Πολιτιστική Ατζέντα | 02.05.2023

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ Ατζέντα Πολιτισμού

 Σήμερα  στο πλαίσιο του 5ου διεθνούς φεστιβάλ Δάσους παρουσιάζεται το έργο Περιμένοντας» EXODUS του ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ” στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Στο θέατρο Αυλαία Η παράσταση με τίτλο “801,5 m” παίρνει αφορμή από την τραγική ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συνέβη στην πόλη των Ιωαννίνων το 2015. Το θέατρο γίνεται ο χώρος για να ακούσουμε αυτούς που δεν τους δόθηκε πότε η ευκαιρία να μιλήσουν. Η παράσταση 801,5 m φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ερώτημα: Γιατί δεν με δέχονται; Οι απαντήσεις παραμένουν ανοιχτές. Συντελεστές παράστασης Σκηνοθεσία/σύλληψη ιδέας: Χάρης Πεχλιβανίδης Σύμβουλος δραματουργίας: Κορίνα Βασιλειάδου Σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας Μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος Παίζουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γίαννης Κοντός, Φάνης Κοσμάς.

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου Τα «Άγρια Αγόρια» στο Θέατρο Αμαλία  ως και τις 4 Ιουνίου. Τα «Άγρια Αγόρια» είναι μια κωμωδία η οποία στηρίζεται σε μια κινηματογραφική ταινία του 1997. Η παράσταση διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη του σήμερα και αφηγείται την ιστορία επτά ανδρών, μέλη μιας θεατρικής ομάδας που έχει φτάσει στο έσχατο σημείο οικονομικής ένδειας Συγγραφέας (Κινηματογραφικό Σενάριο): Simon Beaufoy Διασκευή – Σκηνοθεσία: Τσιπέλης Ιωάννης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ετοιμάζει έναν Ιούνιο γεμάτο μουσική, με εκδηλώσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης μας, που αγγίζουν πολλαπλές πτυχές του κοινωνικού συνόλου και της μουσικής δημιουργίας, σε συνεργασία με κορυφαίους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες. Η αρχή γίνεται σήμερα,  με την επιστροφή της Ορχήστρας στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ‘Μίκης Θεοδωράκης’, με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, σε μία προσπάθεια εδραίωσης της παρουσίας της Κ.Ο.Θ. στην δυτική πλευρά της πόλης. Μέτζο σοπράνο: Άρτεμις Μπόγρη Βιολοντσέλο: Χρήστος Γρίμπας Διεύθυνση ορχήστρας: Noam Zur

Το Χαμόγελο της Τζοκόντας του Μάνου Χατζιδάκι θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, στις 20:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει, επίσης, την εισαγωγή Egmont του Ludwig van Beethoven, τον χορό του Ζαλόγγου του Νίκου Σκαλκώτα και το 1ο μέρος από το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.5 του Wolfgang Amadeus Mozart, με σολίστ τη φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Αθανασία Σιαμέτη.

Το Video Art Μηδέν παρουσιάζει ένα διήμερο προβολών σε συνεργασία με το Pikap στη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας 2 ενότητες βιντεοτέχνης: “True lies” σε επιμέλεια του Νίκου Ποδιά σήμερα κ, αι “Shhhhh… #1” σε επιμέλεια της Μάρθας Ζούπα το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023. Οι ενότητες περιλαμβάνουν έργα καλλιτεχνών από 15 χώρες, τα οποία έχουν επιλεγεί από την πρόσφατη διεθνή ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής του Video Art Μηδέν.

Οι The Skelters, παρουσιάζουν  στο Μιμόζα το πετυχημένο μουσικό αφιέρωμα στο σημαντικότερο συγκρότημα όλων των εποχών, τους Beatles.

Στη Μικρή Σκηνή, στις 21.30, θα γίνει ένα παραδοσιακό και σμυρναίικο γλέντι με την Βάσω Βασιλειάδου και την ορχήστρα της για να κλείσει πανηγυρικά τον πρώτο της κύκλο στα μουσικοθεατρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.