Με αφορμή την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο σημαιοφόρος του ιστορικού Αντιτορπιλικού «Βέλος»- Μέλος του Σ.Φ.Ε.Α. Παναγιώτης Χατζηπέρος μίλησε στην εκπομπή «Εδώ και τώρα» του 102FM της ΕΡΤ3.
«Βρισκόμασταν σε νατοϊκή άσκηση στην Ιταλία, όταν ο αείμνηστος Κυβερνήτης του «Βέλος» Νίκος Παππάς μας ενημέρωσε ότι συνάδελφοί μας αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού βασανίζονταν από Εσατζήδες στην Ελλάδα. Μετά από αυτό ο Κυβερνήτης Παππάς μας γνωστοποίησε ότι πήρε την απόφαση σε ένδειξη αποδοκιμασίας του καθεστώτος των Απριλιανών Χουντικών να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία και ότι όποιος από εμάς από το πλήρωμα θα ήθελε να τον ακολουθήσει, θα μπορούσε να το κάνει. Υπογράψαμε όλοι να ακολουθήσουμε τον κυβερνήτη μας. Τριάντα Ένας 31 βγήκαμε από το πλοίο και ζητήσαμε άσυλο. Μαζί μας ήρθε και ο Κώστας Κωστάκης αρχικελευστής, από άλλο πλοίο που ήρθε και μας βρήκε και γίναμε Τριάντα Δύο 32.Ήμασταν πρώτο θέμα για ένα μήνα στην Ιταλία και έτσι όλη η Ευρώπη έμαθε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Σώσαμε την τιμή και την υπόληψη των υπολοίπων ενόπλων δυνάμεων να θεωρούνται στο σύνολό τους χουντικοί και φιλο-απριλιανοί» επισήμανε ο κ. Χατζηπέρος.
Και πρόσθεσε: «Ήμουν 23 ετών. Στη Σχολή Δοκίμων που ήμουν, καταφερόμουν διαρκώς κατά της Χούντας και αντιμετώπισα πολλές φυλακίσεις. Όλα τα στοιχεία περιλαμβάνονται στο βιβλίο μου «Στη σκιά του Ποσειδώνα». Όταν βγήκαμε έξω στο μόλο του Φιουμιτσίνο, με τη συνοδεία καραμπινιέρων, μας περίμεναν τηλεοπτικά συνεργεία και 10 χιλιάδες κόσμο για να μας επιδοκιμάσουν. Μας φιλοξένησαν στο ξενοδοχείο «Ακρόπολις», από το φόβο των φασιστών. Μας έδωσαν πολιτικό άσυλο και μας άφησαν ελεύθερους. Η οικογένεια μου στην Ελλάδα υπέφερε»
Για το αντιτορπιλικό «Βέλος» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο κ. Χατζηπέρος αποκάλυψε ότι «ήταν έτοιμο να πάει για σκραπ . Το σώσαμε. Για εμάς είναι μεγάλη τιμή, γιατί το αντιτορπιλικό «Βέλος» θα μείνει τελικά στην Θεσσαλονίκη αφού ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ με τον καιρό. Ελπίζουμε ότι από δω και πέρα θα μπει σε κάποιο ασφαλές αγκυροβόλιο. Θα πρέπει να το προστατεύουμε γιατί είναι ένα πλοίο 80 ετών και χρειάζεται προστασία. Παράλληλα πρέπει να είναι και πάλι επισκέψιμο από τους πολίτες. Είναι προσβολή για το πλοίο να μην είναι επισκέψιμο».