0:00
0:00 LIVE

Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ – Δημήτρης Κατής!

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ” ερμηνεύει και ηχογραφεί ένα μέρος από τα συμφωνικά έργα του διεθνώς βραβευμένου συνθέτη Δημήτρη Κατή. 

“Επικές Αρμονίες” 

Μουσική & Ενορχήστρωση: Δημήτρης Κατής 

1. Το Σπαθί του Νικητή ( The Descent of the Hero) 

2. Δόξα και Τιμή (Glory and Honor) 

3. Εποχή για Ήρωες (Time for Heroes) 

4. Όνειρο ενός Ιππότη (A Knight’s Dream / William Prince of Orange) 

5. Ιαχές Θριάμβου (Winner’s Dance) 

6. Κάνω Μια Ευχή  (Wishmaker) 

7. Άννα (μέρος 2ο) 

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης 

Ηχογράφηση – Μίξη: Κωστής Γιαννακόπουλος 

Tonmeister: Χριστίνα Σιώρου 

Ορχηστρική προσαρμογή: Αχιλλέας Γουάστωρ 

Διεύθυνση Παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης 

Επιμέλεια ψηφιακής δημοσίευσης: Γιάννης Βρυζάκης 

Ηχογράφηση / Μίξη, Μάρτιος – Απρίλιος 2023, Studio B, ΕΡΤ. 

* Δημήτρης Κατής 

Τo επικό-λυρικό μουσικό του έργο “Πύρινη Πορεία – από τη Γένεση στην Ευρώπη” βρίσκεται επίσημα από το 2001, με ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας, στη βιβλιοθήκη του Ελληνικού Σχολείου. 

Το 2007, Η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου ερμηνεύει και ηχογραφεί το μουσικό έργο του συνθέτη με τίτλο “Arrogance and Fear” που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και η πρώτη μετάδοση έλαβε χώρα στο NPR (national public radio). Διευθυντής ορχήστρας ο αείμνηστος Robert Ian Winstin, μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας της Πράγας & Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τεχνών του Σικάγο. Ο μαέστρος χαρακτηρίζει τον Δημήτρη ως «one of Europe’s best new classical music masters» (έναν από τους καλύτερους σύγχρονους κλασσικούς συνθέτες της Ευρώπης). 

Το 2007 βραβεύεται με το 1ο βραβείο από τα “Los Angeles Music Awards” (Best classical composer). H εκδήλωση έγινε στο ‘Henry Fonda Music Box Theatre’, ένα από τα διασημότερα θέατρα, στη «Λεωφόρο της Δόξας» (Walk of Fame), στο Χόλιγουντ. Την άνοιξη του 2008, το διάσημο αμερικανικό “Billboard”, βραβεύει τον Δ. Κατή στο Μπράνσον του Μιζούρη (γνωστό ως ‘the entertainment capital’), στα πλαίσια των μουσικών βραβείων “Billboard World Song Contest”. Παίρνει το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Electronica» με το έργο του «Gathering of the tribes». Το 2011 όμως, το “Billboard” ξαναβραβεύει τον Δημήτρη αυτή τη φορά με το 1ο βραβείο στην ίδια κατηγορία με το έργο του «Running Wild». 

Το καλοκαίρι του 2008, το «Μορφωτικό Ίδρυμα» της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), τίμησε τον μουσικοσυνθέτη, δημοσιογράφο και μέλος της Ενώσεως, Δ. Κατή, για το διεθνές μουσικό του έργο και τις διεθνείς διακρίσεις, στη γνωστή αίθουσα της ενώσεως, αίθουσα Καράντζα. 

Βραβεύεται το ίδιο έτος, από την AHEPA, στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, με το «Βραβείο Ελληνισμού», για την εξαιρετική ποιότητα της μουσικής του και την προσφορά του στον Ελληνισμό μέσω αυτής.  

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) τιμούν τον συνθέτη για το έργο του “300 Σπαρτιάτες” και “Ευρώπη, ύμνος και χρέος” & γενικότερα το διεθνές ορχηστρικό του έργο – μέσω του Ευρω Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών – με την εκτύπωση 10 έγκυρων Γραμματοσήμων πραγματικής αλλά και συλλεκτικής αξίας. 

https://www.facebook.com/groups/dKatis

Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ

Διευθυντής Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ
Μιχάλης Δημητρακάκος

Επικοινωνία
music_ensembles@ert.gr
210 60926096

Τμήμα Παραγωγής
Προϊσταμένη τμήματος παραγωγής
Μαρία Κοπανά

Διευθυντές Παραγωγής
Γιάννα Κοτοπούλη
Σωτηρία Σβόλη
Δημήτρης Βεργίνης
Γιάννης Βρυζάκης
Βασίλης Δραμουντάνης

Υπεύθυνος Φροντιστηρίου
Θανάσης Μπλίκας

Φροντιστές
Κώστας Καραμούκος
Δημήτρης Μαρούλης
Βαγγέλης Σαγρής

Αντιγραφείς
Χαρά Βλάχου
Ευδοξία Υψηλάντη

Ενορχηστρωτής
Αχιλλέας Γουάστωρ

Μουσική Σύμβουλος
Χριστίνα Σιώρου

Τμήμα Ηχοληψίας
Προϊστάμενος τμήματος Ηχοληψίας
Μιχάλης Συγλέτος

Ηχολήπτες
Κώστας Γιαννακόπουλος
Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Διονύσης Λυμπέρης
Βασίλης Χανιώτης