0:00
0:00 LIVE

Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ | “Τα Κάλαντα των Τροβαδούρων”

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

-ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;

Νέα πρωτότυπα κάλαντα και ιστορίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων από νέους συνθέτες και ερμηνευτές σε ειδική ενορχήστρωση για την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Καλικάντζαροι, περιστέρια, ρόδια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, λιχουδιές, αγιοβασίληδες ζωντανεύουν μέσα από τα τραγούδια και διηγούνται με τον δικό τους τρόπο απολαυστικές ιστορίες και μυστικά των γιορτών.
Τα τραγούδια είναι ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και περιλαμβάνονταν στην ομώνυμη παράσταση που δόθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος τον Δεκέμβριο του 2017.

Τα κάλαντα των Τροβαδούρων

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Ερμηνεία: Φένια Χρήστου, Γιάννης Βρυζάκης, Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου.
Συμμετείχαν οι χορωδοί: Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Ρήγας Διονυσόπουλος, Πηνελόπη Καρολίδη, Έφη Κορνελάτου, Μαρία Στεφανία Κουρίδου, Μαντώ Μάντζιου, Ευδοξία Μπανανή, Βασιλική Ντεβέ, Ναταλία Ρουτσολιά, Θανάσης Σαντατσόγλου.  

Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης

Ηχοληψία – μίξη: Κώστας Γιαννακόπουλος
Ενορχήστρωση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Ο Άγγελος Αγγέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο, θεωρία και αρμονία της μουσικής στο αθηναϊκό ωδείο, παράλληλα με τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π.  από το 2001 συνθέτει μουσική για το θέατρο και ορχηστρική μουσική, ενώ από το 2007 αρχίζει η ενασχόλησή του με τη μουσική για παιδιά. το 2009 εκδίδει τον πρώτο του δίσκο: «ο Κόσμος ανάποδα» με τραγούδια για παιδιά σε στίχους της Έμης Σίνη. την ίδια χρονιά ιδρύει, με την Έμης Σίνη, την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που απαρτίζεται από ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες,  εικονογράφους κ.α. και έχει στόχο τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά. το 2015 και το 2017 εκδίδει τους δίσκους: «απαγορεύεται η μουσική» και «μίλα και ςουτ», με μουσική και τραγούδια για το θέατρο. από το 2005 μέχρι σήμερα συμμετέχει στη διδακτική ομάδα του μαθήματος «αρχιτεκτονικές και μουσικές συμπορεύσεις» στη σχολή αρχιτεκτόνων μηχανικών Ε.Μ.Π. διερευνώντας, με τη διπλή του ιδιότητα –ως  αρχιτέκτονας και μουσικός- την αντίστιξη, ως εργαλείο σύνθεσης στην αρχιτεκτονική και στη μουσική. με το Ελληνικό Σχέδιο έχει συνεργαστεί  τρεις ακόμη φορές στο παρελθόν: το 2011  με τη συμμετοχή του στους πρώτους αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού, όπου και απέσπασε το Β΄ Βραβείο, το 2015, μελοποιώντας ποιήματα του Εφταλιώτη και του Παλαμά και το 2016 συμμετέχοντας στην μεγάλη συναυλία: «μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά».

Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο και σπούδασε Πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. το 2005 ξεκινά να γράφει στίχους και µικρές ιστορίες για παιδιά και το 2007 αποσπά, µαζί µε τον Άγγελο αγγέλου, το α΄ Κρατικό Βραβείο στο διαγωνισµό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου του υΠ.Πο. το 2008 συγγράφει για το Δεύτερο Πρόγραµµα, επίσης µε τον Άγγελο αγγέλου, τις παιδικές µουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «τα Χριστούγεννα του Μικρού Κοπέρνικου» και «ο µικρός Κοπέρνικος και οι 7 Άθλοι». το 2009 κυκλοφορούν το δίσκο: «ο Κόσµος ανάποδα», µε τραγούδια για παιδιά, που ερµηνεύουν ο Σπύρος Σακκάς, ο Σωκράτης Μάλαµας κ.α. και την ίδια χρονιά ιδρύουν την οµάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που απαρτίζεται από ηθοποιούς, µουσικούς, σκηνοθέτες, εικονογράφους κ.α. στοχεύοντας στο σχεδιασµό και την πραγµατοποίηση ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά, συγγράφοντας έκτοτε τα πρωτότυπα κείµενα δεκάδων θεατρικών παραστάσεων, όπως τα: «Τα µεγάλα ψέµατα του µικρού Ερµή», «Απαγορεύεται η µουσική», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», «Ο κύριος Κιχ και το Μυστικό κουτί των Ήχων», «Μίλα και Σουτ» κ.α. που έχουν παρουσιαστεί στη μουσική Βιβλιοθήκη του μεγάρου μουσικής, στο  Ίδρυµα μείζονος Ελληνισµού και σε άλλα  

Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ

Διευθυντής Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ
Μιχάλης Δημητρακάκος

Επικοινωνία
music_ensembles@ert.gr
210 60926096

Τμήμα Παραγωγής
Προϊσταμένη τμήματος παραγωγής
Μαρία Κοπανά

Διευθυντές Παραγωγής
Γιάννα Κοτοπούλη
Σωτηρία Σβόλη
Δημήτρης Βεργίνης
Γιάννης Βρυζάκης
Βασίλης Δραμουντάνης

Υπεύθυνος Φροντιστηρίου
Θανάσης Μπλίκας

Φροντιστές
Κώστας Καραμούκος
Δημήτρης Μαρούλης
Βαγγέλης Σαγρής

Αντιγραφείς
Χαρά Βλάχου
Ευδοξία Υψηλάντη

Ενορχηστρωτής
Αχιλλέας Γουάστωρ

Μουσική Σύμβουλος
Χριστίνα Σιώρου

Τμήμα Ηχοληψίας
Προϊστάμενος τμήματος Ηχοληψίας
Μιχάλης Συγλέτος

Ηχολήπτες
Κώστας Γιαννακόπουλος
Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Διονύσης Λυμπέρης
Βασίλης Χανιώτης