Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

H Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά Γιάννη Μαρκόπουλο | 14.12.2022

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου , 8 με 10 το βράδυ. ΗΣΥΧΙΑ! ΓΡΑΦΟΥΜΕ … εκτάκτως! Με τον Γιώργο Τσάμπρα

Στο πιάνο ο Αντώνης Παλαμάρης

Η Νατάσσα Μποφίλιου έχει ανοίξει τη σχέση της μ’ αυτό το υλικό, επαναφέροντας σε μια εποχή που δεν ήταν τόσο αυτονόητο, την «Λένγκο»… Μετά, ήρθε η συμμετοχή της σε κάποιες από τις συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου. Με τη σκέψη λοιπόν στα 60 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το ξεκίνημα του Γιάννη Μαρκόπουλου στη δισκογραφία, της ζήτησα να ηχογραφήσουμε στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κάποια από τα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου – με τον πιο λιτό τρόπο που μπορούσαμε.

Τις τελευταίες δεκαετίες, με την δημιουργία της Ορχήστρας Παλλίντονος Αρμονία, ο Γιάννης Μαρκόπουλος επέμενε σε μια συμφωνική παρουσίαση του υλικού του – μια παρουσίαση με μεγάλες ορχήστρες. Φυσικά και έχει το δικό του ενδιαφέρον αυτό, αλλά σκεφτόμουν ότι εξ ίσου ενδιαφέρον έχει και μια πιο «καθημερινή» εκδοχή των τραγουδιών. Ερμηνείες μ’ ένα όργανο. Μ ένα πιάνο. Η Νατάσσα έβαλε στο παιχνίδι τον Αντώνη Παλαμάρη.

Βρέθηκαμε λοιπόν στο στούντιο και για δυό ώρες αναπτύχθηκε μια «συνομιλία» ανάμεσα στη δική τους εκδοχή σε τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου και στον ήχο του Γιάννη Μαρκόπουλου όπως έχει καταγραφεί στην δισκογραφία από εποχή, σε εποχή από έργο σε έργο, από ερμηνευτή σε ερμηνευτή!

Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδά ζωντανά με τον Αντώνη Παλαμάρη στο πιάνο : «Πέρα από τη θάλασσα», «Ζαβαρακατρανέμια», «Καφενείον η Ελλάς», «Όχι δεν πρέπει», «Τα λόγια και τα χρόνια», «Φάμπρικα», «Μιλώ για τα παιδιά μου», «Πέραμα», «Λένγκο», «Παραπονεμένα λόγια».

Παράλληλα, και με χρονική ροή, ακούμε παρέα τον Κώστα Χατζή, την Μαρία Δημητριάδη, τον Νίκο Ξυλούρη, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Γιώργο Νταλάρα να τραγουδούν κομμάτια από το «Κορίτσι με το κορδελάκι», τον «Ηλιο τον πρώτο», το «Χρονικό», τα «τραγούδια του νέου πατέρα», την «Ιθαγένεια», τους «Μετανάστες», το «Οροπέδιο», το «Σεργιάνι στον κόσμο» και την «Ανα-γέννηση». Και φυσικά, μιλάμε για τις μνήμες της αλλά και τις σημερινές της σκέψεις με αφορμή το Γιάννη Μαρκόπουλο και το υλικό του.

Επιμέλεια – Παρουσίαση : Γιώργος Τσάμπρας

Τις εικόνες της ανάρτησης διαμόρφωσε ο Πέτρος Παράσχης, πάνω σε φωτογραφίες από την ηχογράφηση.

σχετικα ondemand