Πολιτικό Ημερολόγιο Άρης Ψύχας
0:00
0:00 LIVE
ΛΑΡΙΣΑ  98,3 FM
ΛΑΡΙΣΑ 98,3 FM Ηρώων Πολυτεχνείου, 1η Στρατιά 2410 627020, 2410 610850 Fax: 2410 610850 ertlarisas@ert.gr

Νικόλας Βουλέλης: Τομή η στρατιωτική αντιπαράθεση Ισραήλ – Ιράν, με υπόβαθρο το Παλαιστινιακό ζήτημα | 19.04.2024

H ευθεία στρατιωτική αντιπαράθεση Ισραηλ – Ιράν αποτελεί τομή στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή αφού είναι η πρώτη φορά που τα δυο κράτη έρχονται αντιμέτωπα πολεμικά.

Τα παραπάνω τόνισε ο πολύπειρος δημοσιογράφος Νικόλας Βουλέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας και στην εκπομπή «Πολιτικό Ημερολόγιο» με τον Άρη Ψύχα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τόσο το Ιράν όσο και το Ισραήλ, απ΄ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, σχεδιάζουν τα στρατιωτικά τους χτυπήματα με ιδιαίτερη προσοχή, αφού λαμβάνουν υπόψη τόσο την εικόνα και την επικοινωνιακή διαχείριση, όσο και τη διεθνή διπλωματία.

Εξέφρασε, ωστόσο την εκτίμηση ότι τα περιορισμένα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, ενδεχομένως, να σημαίνει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου θα προχωρήσει σε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη περιοχή της πόλη Ράφα στην νότια Γάζα, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στην λωρίδα της Γάζας.

Ο κύριος Βουλέλης, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντής Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων έχοντας βαθιά γνώση αναφέρθηκε στην πορεία του Παλαιστινιακού ζητήματος και στα γεγονότα – τομές στην ιστορική εξέλιξη του διεθνούς αυτού προβλήματος.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Άρης Ψύχας