Ζουρ Φιξ Γιάννης Στεφανάκος
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

Jour Fixe – Γιάννης Στεφανάκος | 05.02.2022

Back to ’72! Άλμπουμ και τραγούδια που γίνονται 50 ετών (και ωριμάζουν όμορφα) στο «Ζουρ Φιξ»

Φανταστείτε την εξής σκηνή: Ανοίγεις το ραδιόφωνο, ψάχνεις στα μεσαία και ακούς στη σειρά το «Smoke on the water» των Deep Purple, το «Τumblin‘ dice» των Rolling Stones, το «Heart of gold» του Neil Young, το «Starman» του David Bowie, το «Τaj Mahal» του Jorge Ben, το «Vicious» του Lou Reed, το «Return to forever» του Chick Corea, το «Βρώμικο ψωμί» του Διονύση Σαββόπουλου και τον «Mεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι.

Αν θέλεις να χορέψεις βάζεις το «Superstition» του Stevie Wonder, το «Soul makossa» του Manu  Dibango, τo «Superfly» του Curtis Mayfield, το «Papa was a rollin’ stone» των Temptations και το «Woman» των Barrabas. Όλα είναι απλώς μερικές από τις νέες κυκλοφορίες της χρονιάς. Aπίστευτο; Όχι, αν ζεις στο 1972….

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 14:00, στο «Ζουρ Φιξ», ο Γιάννης Στεφανάκος «διακτινίζεται» μισό αιώνα πίσω και  φτιάχνει την ιδανική playlist ενός σταθμού όπως ο Kosmos, με μερικές πραγματικά ιστορικές ηχογραφήσεις του 1972, που έγιναν κλασικές και σημάδεψαν την ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

Όλος ο κόσμος (του 1972) σ’ ένα ραδιόφωνο!


Το “Jour Fixe (Ζουρ Φιξ)”  εξερευνά πρωτίστως τις υπόγειες διαδρομές  της μουσικής στο χώρο και τον χρόνο. Εστιάζει  κυρίως στις αδιόρατες σχέσεις και τις εκλεκτικές συγγένειες  μεταξύ ποικίλων μουσικών ειδών, από  διαφορετικούς τόπους και χρονικές περιόδους. Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής  έχει ο Γιάννης Στεφανάκος, συλλέκτης δίσκων, περιστασιακός αρθρογράφος για μουσικά θέματα (Jazz και Τζαζ, Jazzin’),  ενεργός δισκοθέτης/ μουσικός επιμελητής με μακρά θητεία, και με προηγούμενες εκπομπές στον Kosmos και στα διαδικτυακά ραδιόφωνα Artspot και Amagi radio.

σχετικα ondemand