Ζουρ Φιξ Γιάννης Στεφανάκος
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS - Συχνότητες σε όλη την Ελλάδα Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

Jour Fixe – Γιάννης Στεφανάκος | 02.04.2022

Serge Gainsbourg:

Τo Σάββατο 2 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι, ο Γιάννης Στεφανάκος, φανατικός θαυμαστής του Gainsbourg, αφιερώνει το «Ζουρ Φιξ» στο έργο του σπουδαίου Γάλλου δημιουργού. Τις διαφορετικές φάσεις της τριαντάχρονης δισκογραφίας του, το πέρασμα από την jazz στην εποχή των yeye, τα concept albums της δεκαετίας του ‘70s, μέχρι τις επιρροές από τη reggae και το new wave στην τελευταία φάση της καριέρας του. Τις μούσες που τον ενέπνευσαν και τον τραγούδησαν (από την Juliette Greco και την France Gall ως την Brigitte Bardot και την Jane Birkin). Τη μουσική που έγραψε για τον κινηματογράφο και τους σύγχρονους καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο του.

 

Το “Jour Fixe (Ζουρ Φιξ)”  εξερευνά πρωτίστως τις υπόγειες διαδρομές  της μουσικής στο χώρο και τον χρόνο. Εστιάζει  κυρίως στις αδιόρατες σχέσεις και τις εκλεκτικές συγγένειες  μεταξύ ποικίλων μουσικών ειδών, από  διαφορετικούς τόπους και χρονικές περιόδους. Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής  έχει ο Γιάννης Στεφανάκος, συλλέκτης δίσκων, περιστασιακός αρθρογράφος για μουσικά θέματα (Jazz και Τζαζ, Jazzin’),  ενεργός δισκοθέτης/ μουσικός επιμελητής με μακρά θητεία, και με προηγούμενες εκπομπές στον Kosmos και στα διαδικτυακά ραδιόφωνα Artspot και Amagi radio.

σχετικα ondemand