Με Άλλον αΕΡΑ Κωνσταντίνος Παντζόγλου
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

“Now And Then” σε ΠΡΩΤΗ ραδιοφωνική μετάδοση από το Kosmos | 02.11.2023

To “Now And Then” είναι το τελευταίο τραγούδι των Beatles, που γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον John Lennon. Σε αυτό αρχικά δούλεψαν οι George HarrisonPaul McCartney, & Ringo Starr και σήμερα, τέσσερεις δεκαετίες αργότερα, ο Paul και ο Ringo το ολοκλήρωσαν και παρουσιάζεται στις 2 Νοεμβρίου σε παγκόσμια πρεμιέρα, την ίδια ώρα παντού! Στην Ελλάδα θα το ακούσετε αποκλειστικά από το Kosmos, ακριβώς στις 4 το απόγευμα από την εκπομπή «Με Άλλον αΕΡΑ» με τον Κωνσταντίνο Παντζόγλου.

Είτε μαζί, είτε χώρια, οι Beatles είχαν ανέκαθεν ταλέντο στο απροσδόκητο! Το “Now And Then” είναι στην ουσία ένα single που συνδυάζει στις δύο πλευρές του το τελευταίο τους τραγούδι (“Now And Then”) μαζί με το πρώτο (“Love Me Do”) που κυκλοφόρησε το 1962. Τα δύο τραγούδια είναι μιξαρισμένα σε στερεοφωνικό και Dolby Atmos ήχο. Η κυκλοφορία περιλαμβάνει αυθεντικά εξώφυλλα που επιμελήθηκε ο διάσημος καλλιτέχνης Ed Ruscha ενώ το τραγούδι συνοδεύεται και από το επίσημο video που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Η ιστορία του “Now And Then” ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο John ηχογράφησε ένα ντέμο με φωνητικά και πιάνο στο σπίτι του, στη Νέα Υόρκη. Η Yoko Ono, έδωσε το 1994 την ηχογράφηση στους Paul, George & Ringo μαζί με τα υπόλοιπα demos του John για τα “Free As Bird” & “Real Love”, τα οποία ολοκληρώθηκαν ως νέα τραγούδια των Beatles και κυκλοφόρησαν ως singles το 1995 και το 1996, αντιστοίχως, ως μέρος του «The Beatles Anthology». Ο Paul, o George και o Ringo ολοκλήρωσαν τότε και μια πρόχειρη μίξη για το “Now And Then” με παραγωγό τον Jeff Lyne. Οι τεχνολογικοί περιορισμοί όμως εμπόδιζαν να διαχωριστούν τα φωνητικά του John από το πιάνο για να επιτευχθεί η καθαρή αθόρυβη μίξη που απαιτείται για να τελειώσει το τραγούδι. Έτσι το “Now And Then” έμεινε στο ράφι, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα το ξαναδουλέψουν! Και η μέρα έφτασε: Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, μόνο στο Kosmos!

σχετικα ondemand