Kosmos Lab Kosmos Radio
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

Synapson – Παρίσι | 29.04.2023

Οι Synapson άρτι αφιχθέντες από την Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας και μετά την εμφάνισή τους εκεί, στο Tiki Fest 2023, μας στέλνουν ένα ακόμη ολοκαίνουργιο tape της σειράς The Global Boom Clap, μια σειρά που καθιέρωσαν και μεταδίδεται μία φορά τον μήνα από επιλεγμένους διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Kosmos!

Οι Synapson, το διάσημο ντουέτο των Γάλλων DJ/παραγωγών Alexandre Chiere (πλήκτρα, σαξόφωνο, beat-making και φωνητικά) και Paul Cucuron (ντραμς, scratch, παραγωγή και μίξη) έχουν αγκαλιάσει τις μουσικές του κόσμου προσθέτοντας electro, nu disco, afrotronic και house-funk ρυθμούς. Από το 2009 έγιναν γνωστοί για το rework του τραγουδιού «Djôn’maya» του αείμνηστου μουσικού & τραγουδοποιού Victor Démé, από την Μπουρκίνα Φάσο και μέχρι σήμερα τα remix και οι συνεργασίες τους περιλαμβάνουν ονόματα από ολόκληρο τον κόσμο, όπως Oumou Sangaré, Bonga, Lass, Pong, Flavia Coelho, Dominique Fils-Aimé, Bongeziwe Mabandla, David Walters, Garifuna Collective κ.ά.

Οι Synapson αγαπούν τη σκηνή, είναι μια ζωντανή μπάντα με τραγουδιστές και μουσικούς να πλαισιώνουν τους δύο Γάλλους παραγωγούς και το 2022 μετρούν περισσότερες από 50 συναυλίες στο ενεργητικό τους. Για μια δεκαετία εμφανίζονται ζωντανά σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα Printemps de Bourges, Vieilles Charrues, Solidays, Delta Festival, Francofolies de La Rochelle, Garorock Festival, Sonar Festival, αλλά σε και ιστορικά venue της Γαλλικής πρωτεύουσας όπως Le Trianon, Zénith, L’Olympia.

Στο ολόφρεσκο Global Music, Vol. 2, το πέμπτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, το οποίο κυκλοφορεί και σε βινύλιο, οι Synapson συνεχίζουν να επικαιροποιούν με διακριτικούς ηλεκτρονικούς μετασχηματισμούς που φέρουν τη χαρακτηριστική υπογραφή τους, κάποια διαμάντια της παγκόσμιας μουσικής, παλαιά και σύγχρονα, διασκευασμένα και πρωτότυπα, κυρίως από τη λατινοαμερικάνικη και την αφρικανική παράδοση.

σχετικα ondemand