Kosmos Lab Kosmos Radio
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

Dubben – Βερολίνο | 18.03.2023

Dubben, είναι Βερολινέζος dj, remixer και παραγωγός, εθισμένος, όπως λέει, τα τελευταία 30 χρόνια στη μουσική της Βραζιλίας. Είναι συλλέκτης βινυλίων και το set του περιλαμβάνει πολλά σπάνια grooves από τη σκηνή της Βραζιλίας, παλιά και σύγχρονα, καθώς και funk, forrô, baile funk, tecno brega, MPB, Samba, Coco, Latin beats.

Ξεκίνησε για πρώτη φορά πίσω από τα decks από το άνοιγμα του θρυλικού VIBE KLUB του Βερολίνου, τον Μάρτιο του 1992. Επί σειρά ετών με τους Marc Frank και Tom Wielandν παρουσίαζε τα set του VIBE KLUB και σε άλλα μέρη της Γερμανίας (Κολωνία, Μόναχο, Αννόβερο) με υλικό από τη μαύρη μουσική σκηνή, όπως funk, soul-jazz, disco, roots, αρκετά σπάνια grooves, νέο ήχο από τα 90s και πολλά retro.

Τα highlights της διαδρομής του περιλαμβάνουν την παρουσίαση ως DJ AGAPÊ (το όνομά του, Hans-Peter, στα πορτογαλικά) της δικής του επιτυχημένης θεματικής βραδιάς «respect.brazil» στα club του Βερολίνου και το residency στο Bar Tausend της πόλης του με τη θεματική ‘Brazil 1000’. Ως παραγωγός και remixer, συνεργάστηκε με τον έμπειρο Marc Frank (μέλος των Les Gammas) και δημιουργούν το project Difusora, ενώ κάνουν και αρκετά χορευτικά remixes για άλλους καλλιτέχνες με ήχο εμπνευσμένο από τη Βραζιλία. Το 2004 ο Dubben έχει πλέον αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του από την ετικέτα G.A.M.M. της Σουηδίας. Τα δωδεκάϊντσα (12″) του Dubben βρήκαν θέση στα set πολλών διεθνών Djs ενώ τα tracks και τα remixes του περιλαμβάνονται σε αρκετές Brasilectro, Lounge, NuJazz και acid jazz συλλογές.

Ως Dj, έχει κάνει αρκετές tour σε club του κόσμου, σε αρκετές πόλεις της Βραζιλίας, και σε Μπουένος ‘Άιρες, Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Γκρατς, Μπρατισλάβα, Ελσίνκι, Ταλίν, Μάλμε, καθώς και σε σκηνές φεστιβάλ όπως των TUDO BELEZA FESTIVAL (Μαυροβούνιο) και DANI BRAZILA (Σερβία).

Links: Mixcloud | Bandcamp

σχετικα ondemand