Kosmos Lab Kosmos Radio
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

Kaleema – Μπουένος Άιρες | 04.03.2023

H Kaleema, κατά κόσμον Heidi Lewandowski είναι γέννημα θρέμμα της Αργεντινής και του Μπουένος Άιρες. Μουσικός με κλασική παιδεία στο βιολί και στο πιάνο, τραγουδίστρια, DJ και παραγωγός. Η μουσική της ταυτότητα πήρε μορφή ήδη στην εφηβεία, ακούγοντας την μεγάλη συλλογή βινυλίων από τη Βραζιλία που κληρονόμησε από τον πατέρα της, ενώ ταυτοχρόνως παρακολουθούσε τους Γερμανούς καλλιτέχνες της πρώιμης electronica, τους οποίους προσκαλούσε το Ινστιτούτο Γκαίτε του Μπουένος Άιρες

Οι αναζητήσεις και τα μουσικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις μουσικές παραδόσεις της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, σε συνδυασμό με επιρροές από hip-hop, jazz, dub, electronica και r&b. Το μουσικό της στίγμα, όπως αποτυπώνεται στις προσωπικές της ηχογραφήσεις και τα DJ set, φέρνει στην επιφάνεια τις ρίζες των Άνδεων και τις folk παραδόσεις.

Η Kaleema υιοθετεί στυλ και ήχους με δυναμισμό, με ρυθμικό πλούτο, εκλεκτικούς, μια μουσική χωρίς σύνορα. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της “Nomada”, το 2017, ένα μείγμα παραδοσιακών στοιχείων ηχογραφημένα με φυσικά όργανα και σύγχρονης electronica. Φιλοξενήθηκε σε διάσημες σκηνές (Mutek Montreal, Lollapalooza Chile κ.α.), ενώ συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Chancha Via Circuito, Mateo Kingman, Lido Pimienta.

Το δεύτερο άλμπουμ της “Utera” κυκλοφόρησε το 2021 και περιλαμβάνει πλήθος από φλάουτα των Άνδεων, κλασικές μελωδίες παιγμένες με έγχορδα και ατμοσφαιρικές οβερτούρες, ενώ τ0 2022 κυκλοφόρησε το “Utera Remixes”, με την συμμετοχή των El Búho, Ohxala, Numa Gama κ.ά.

Links: Bandcamp | Spotify

σχετικα ondemand