Kosmos Lab Kosmos Radio
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

Synapson – Παρίσι | 12.11.2022

Το Kosmos Lab συνεχίζεται με ένα νέο mixtape των Synapson από το Παρίσι (“The Global Boom Clap” series) που περιλαμβάνει ανακαλύψεις τους μέσα από τις πιο φρέσκες κυκλοφορίες στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Το mixtape των Synapson μεταδίδεται μία φορά τον μήνα από επιλεγμένους διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Kosmos!

Οι Synapson, το διάσημο ντουέτο των Γάλλων DJ/παραγωγών Alexandre Chiere (πλήκτρα, σαξόφωνο, beat-making και φωνητικά) και Paul Cucuron (ντραμς, scratch, παραγωγή και μίξη) έχουν αγκαλιάσει τις μουσικές του κόσμου προσθέτοντας electro, nu disco, afrotronic και house-funk ρυθμούς. Δημιουργήθηκαν το 2009 και έγιναν γνωστοί για το rework του τραγουδιού “Djôn’maya” του αείμνηστου μουσικού & τραγουδοποιού Victor Démé, από την Μπουρκίνα Φάσο.

Τα remix και οι συνεργασίες τους περιλαμβάνουν ονόματα από ολόκληρο τον κόσμο, όπως η υπέροχη φωνή του Μάλι Oumou Sangaré, ο Bonga από την Ανγκόλα, ο ανερχόμενος Σενεγαλέζος Lass, η γεννημένη στην Ανγκόλα και μεγαλωμένη στην Πορτογαλία Pongo, η γαλλίδα Anna Kova, ο Λονδρέζος L Marshall, η βραζιλιάνα Flavia Coelho, η Αϊτινής καταγωγής Καναδέζα Dominique Fils-Aimé, ο Bongeziwe Mabandla με την αιθέρια φωνή από τη Νότια Αφρική, o Γάλλος David Walters με καταβολές από την Καραϊβική κ.ά. Αυτήν τη εποχή βρίσκονται στο στούντιο ηχογραφώντας το επόμενο “παγκόσμιο” άλμπουμ τους “Global Music, Vol.2”, προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022.

Links

Spotify | Bandcamp | web page

Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Waldeck, Randomized Coffee, Dj Nomad, Dj Panko, Soul Sugar, Mop Mop, Bosq κ.α.

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φτιάχνουν ένα mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

σχετικα ondemand