Μουσικά Πορτρέτα
0:00
0:00 LIVE
ΚΕΡΚΥΡΑ  99,3 MHz FM, 1008 KHz AM
ΚΕΡΚΥΡΑ 99,3 MHz FM, 1008 KHz AM 1ο χλμ. Εθν. Λευκίμμης, Κανάλια, Κέρκυρα, ΤΚ 49150 26610 39700, 26619 30080 ertkerkiras@ert.gr

Karl Leister

Το επεισόδιο της σειράς “Μουσικά Πορτρέτα” είναι αφιερωμένο στον Karl Leister (γέννηση 15 Ιουνίου 1937 – Wilhelmshaven της Γερμανίας).

Σε πολύ νεαρή ηλικία έμαθε να παίζει κλαρίνο από τον πατέρα του, επίσης κλαρινετίστα, και αργότερα σπούδασε στο Hochschule für Musik του Βερολίνου. Ως έφηβος, έγινε δεκτός στην Komische Oper Berlin υπό τον Václav Neumann και τον Walter Felsenstein ως σολίστ κλαρίνου.

Το 1959, ο Leister εντάχθηκε στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Herbert von Karajan αυτή η μουσική ένωση επρόκειτο να διαρκέσει για τριάντα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε διεθνώς αναγνωρισμένος ως σολίστ και μουσικός δωματίου. Ήταν επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Bläser der Berliner Philharmoniker (“Σολίστ του Βερολίνου”), η οποία έκανε μια σειρά από ηχογραφήσεις – συμπεριλαμβανομένου του “Κουιντέτο κλαρινέτου σε Β ελάσσονα, Opus 115” του Μπραμς. Επιπλέον, συνίδρυσε το Ensemble Wien-Berlin.

Η δημιουργία της Ακαδημίας Herbert von Karajan της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου επέτρεψε στον Leister να διδάξει μουσική σε μια εντελώς νέα γενιά μουσικών. Από το 1993 έως το 2002, ο Leister κατείχε τη θέση του καθηγητή στο Hochschule für Musik “Hanns Eisler” στο Βερολίνο.


“Μουσικά Πορτρέτα”
Δεκαπενθήμερη εκπομπή της ΕΡΤ Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος.
Παρουσιάζουν ο Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Σωκράτης Άνθης μαζί με τον κλαρινετίστα και δάσκαλο κλαρινέτου Δημήτρη Αργυρό.
Παρουσιάζονται έργα μεγάλων κλασικών συνθετών.