Με μια Αγκαλιά Βιβλία Σύσση Καπλάνη
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Με μια αγκαλιά βιβλία» με τη Σύσση Καπλάνη | 04.06.2022

Σάββατο 4 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδήλατου, τη Δευτέρα 06 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στη μέση η ραδιοφωνική εκπομπή «Με μια αγκαλιά βιβλία» (Σάββατο 4-5μμ) στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τη Σύσση Καπλάνη που θα διαβάσει σχετικές εκδόσεις.

«Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα», λένε οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου, οπότε από τους μικρότερους αναγνώστες θ’ αρχίσουμε με την «Παρέα με τα ποδήλατα» σε δυο περιπέτειες (βιβλία) που έγραψε η Νάνσυ Χατζή και εικονογράφησε ο Vasilios Grivas

«Η γιαγιά που διέσχισε τον κόσμο με ένα ποδήλατο» του Γκάμπρι Ροντίνας, είναι η ενενηντάχρονη δόνια Μάροου που θα κάνει με το ποδήλατό της ένα ταξίδι ζωής.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τασμανία, όπου ζει, ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν έγραψε το βιβλίο του «Η ζωντανή θάλασσα που ονειρευόταν ξύπνια».

Στην «Πλημμύρα» ο Τζ.Γκ. Μπάλαρντ περιγράφει με συγκλονιστική ζωντάνια ένα Λονδίνο το οποίο βυθίζεται κάτω από τον όγκο του νερού που πέφτει αδιάκοπα από τον ουρανό, ως συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 «Μόμπι-Ντικ  ή Η φάλαινα», του Χέρμαν Μέλβιλ, ένα αριστούργημα της αμερικάνικης λογοτεχνίας, στο οποίο περιγράφεται η επική σύγκρουση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση.

Στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν εκφράζει τις  απόψεις του για τη φύση στην οποία προσδίδει ανθρώπινα χαρακτηριστικά, σκέψεις και αισθήματα.

Στο βιβλίο του «Η μαρτυρία μου και ένα όραμα για το μέλλον» ο Ντέηβιντ Ατένμπορο ζητάει απεγνωσμένα: «πρέπει να αποκαταστήσουµε τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, το στοιχείο ακριβώς που εµείς οι ίδιοι του στερήσαµε».

Κλασικά, σουλατσάρει στην εκπομπή μια γάτα που όλο και κάτι έχει να μας μάθει. «Ζήσε όπως η γάτα» του Στεφάν Γκαρνιέ.4 Ιουνίου 1994 βρήκε τραγικό θάνατο ο Χρήστος Λεττονός. Όσοι τον γνωρίσαμε δεν τον ξεχνάμε και επιστρέφουμε στα ποιήματά του, που κυκλοφόρησε ο Μετρονόμος

σχετικα ondemand