Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου Παντελής Σιβρής
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Θα σε Θυμάμαι” – «YANI SPANOS À PARIS» στις “Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου”

Πολύ πριν τραγουδήσουμε εδώ στην Ελλάδα τις μελωδίες του Γιάννη Σπανού, τον τραγουδούσαν στο Παρίσι. Από το 1961 που εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί και έγινε «ακομπανιατέρ» της Cora Vaucaire του Serge Gainsbourg και άλλων μεγάλων ονομάτων της «αριστερής όχθης» του Σηκουάνα, καθιερώθηκε ως πολυγραφότατος συνθέτης στη Γαλλική πρωτεύουσα με το όνομα Yani Spanos, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο.
Από τότε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80, έγραψε μια μεγάλη σειρά επιτυχιών ξεκινώντας από την Brigitte Bardot, που η επιτυχία τους «Sidonie» της έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει τραγουδιστική καριέρα, με σημαντικούς σταθμούς την Juliette Greco, την Marie Laforet τον Marcel Rothel και πολλούς άλλους, ενώ φίλος του συνεργάτης και παραγωγός του υπήρξε ο κορυφαίος Michel Legrand.
Πολλά από τα τραγούδια της Γαλλικής του καριέρας, έγιναν μεγάλες επιτυχίες εδώ στην Ελλάδα με Ελληνικούς στίχους. Με Γαλλικό άρωμα οι σημερινές «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από τον θάνατο του Γιάννη Σπανού και το ολοήμερο αφιέρωμα του Δεύτερου Προγράμματος προς τιμήν του. “Ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν”!

σχετικα ondemand