Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου Παντελής Σιβρής
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου : To «Μοντέρνο τραγούδι του ‘60», (β’ μέρος) | 15.06.2024

Σήμερα στις «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου», με τον Παντελή Σιβρή: To «Μοντέρνο τραγούδι του ‘60», τα συγκροτήματα, αλλά κυρίως τα πρόσωπα πίσω απ’ αυτά! Η μεγάλη προσφορά των «Μοντέρνων συγκροτημάτων», ήταν ότι «πλούτισαν» με νέο ανθρώπινο δυναμικό το Ελληνικό τραγούδι! Ας ξεχωρίσουμε τα πρόσωπα πίσω από τα συγκροτήματα και τα τραγούδια. Τα γκρουπάκια, ήταν για πολλούς απ’ αυτούς το μέσο και όχι ο στόχος. ‘Ηταν το μέσο για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, να εκφραστούν και να πλησιάσουν τον προσωπικό τους στόχο. Μιλώντας για πρόσωπα, από τους πρωταγωνιστές της αποψινής εκπομπής, ο Δάκης, ο Μάικ Ροζάκης, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο Αντώνης Στεφανίδης, ο Αντώνης Βαρδής, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο Τόνυ Πινέλλι, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Σταύρος Ζώρας, οι περισσότεροι ξεκίνησαν από τα «Μοντέρνα συγκροτήματα», αλλά και αυτοί που δεν εντάχθηκαν, σαφώς επηρέασαν και επηρεάστηκαν από το κλίμα της εποχής. Αυτά και άλλα πολλά, στην σημερινή εκπομπή στο Δεύτερο πρόγραμμα .

«Ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν».

Στις φωτογραφίες : οι «νεανίες», ο Δάκης, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο Σταμάτης Σπανουδάκης (δεξιά στη φωτογραφία), με τα πρώτα του τραγούδια στους U.L.S. (United Lovely Sounds) και οι δύο «φίρμες» της εποχής οι Charms και οι Playboys, που δέχθηκαν την θετική «επιρροή» του Μάικ Ροζάκη.

σχετικα ondemand