22Φεβ2019 O μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος στην εκπομπή “Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου” , ώρα 21:00

22Φεβ2019 O μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος στην εκπομπή “Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου” , ώρα 21:00 Your browser does not support the audio element. https://audio.ert.gr/radio/trito/20190222-mia-nea-patrida.mp3

Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου. 

Ο μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος
στην εκπομπή Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου. 

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 9 το βράδυ.

Γεννήθηκε στο Μόναχο, μεγάλωσε στην Ελλάδα, ζει στη Γερμανία. Διευθύνει  σημαντικές ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο συμφωνικής μουσικής και όπερας, από το baroque ως τον 21ο αιώνα. 

Ο Βασίλης Χριστόπουλος, που έχει διατελέσει και Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ανάμεσα σε άλλες σημαντικές διακρίσεις, έχει τιμηθεί και με τον τίτλο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων από τη Γαλλική Δημοκρατία. 

Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου. 

Μια σειρά συνεντεύξεων με Έλληνες των τεχνών και των γραμμάτων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και που συνθέτουν ένα φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας.

Από τις συχνότητες του Τρίτου και το Διαδίκτυο.

Παραγωγή-παρουσίαση Τζουλιέττα Καρόρη

http://www.vassilischristopoulos.com/subcms/

ΣΧΕΤΙΚΑ PODCASTS

31Μαΐ2019 “Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου” Roderick Beaton – Καθηγητής, κάτοχος για τρεις δεκαετίες της Έδρας Κοραή Βυζαντινής και Νεοελληνικής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Βασιλικό Κολέγιο (King’s College) του Λονδίνου.
26Οκτ2018 Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου – Κατερίνα Φωτεινάκη: Τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια, εξερευνήτρια της ποίησης, της μουσικής, του ρυθμού και της κιθάρας, μια σύγχρονη εκπρόσωπος των τροβαδούρων, ώρα 21:00
Exit mobile version