Η ιστορία του “Επιταφίου”: από τις ιστορικές ηχογραφήσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής – Αφιερωματική εκπομπή

Η ιστορία του “Επιταφίου”: από τις ιστορικές ηχογραφήσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής – Αφιερωματική εκπομπή Your browser does not support the audio element. https://audio.ert.gr/radio/deytero/20201020_apergis_epitafios.mp3

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 στις 19:00, ο Φώτης Απέργης ξεδιπλώνει την ιστορία του «Επιταφίου» ως ενός έργου που οριοθέτησε τη νεοελληνική τραγουδοποιία και σηματοδότησε τη δημιουργική σύμπραξη της λαϊκής παράδοσης και της λόγιας δημιουργίας, του αστικού κόσμου και της αριστερής διανόησης. Στην διώρη εκπομπή – αφιέρωμα αφηγείται άγνωστα περιστατικά και παρουσιάζει μαρτυρίες για τις δύο πρώτες, ιστορικές ηχογραφήσεις του έργου με τη Νάνα Μούσχουρη και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση αντίστοιχα.
Στην ίδια εκπομπή φιλοξενούνται οι βασικοί συντελεστές της συναυλίας της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, οι οποίοι μιλούν για το φιλόδοξο εγχείρημα της σύγχρονης παρουσίασης του «Επιταφίου» και του «Διόνυσου». Στην εκπομπή αυτή έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και αποσπάσματα από τις πρόβες, ώστε, μιλώντας και με τους συντελεστές, να «εισχωρήσουμε» στη δημιουργική διαδικασία, μία ημέρα πριν από την παρουσίαση των δύο έργων του Μίκη Θεοδωράκη στην αίθουσα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version