Ο εμπειρικός Christopher Stephen Clark δημιουργεί μελωδίες και παράγει μουσική.
Στην ηλεκτρονική wikipedia μπορεί να διαβάσουμε τα εξής για τον Βρεττανό μουσικό Christopher Stephen Clark.
Ο Κρίστοφερ Στίβεν Κλαρκ (γεννημένος στις 29 Αυγούστου 1979 είναι Βρετανός ηλεκτρονικός μουσικός, που παίζει με το μονώνυμο Κλαρκ. Έχει παράγει μουσική για τα δικά του άλμπουμ, καθώς και μουσική για τηλεόραση, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια, έχοντας συνθέσει παρτιτούρες για βραβευμένο σύγχρονο χορό και τηλεοπτικές σειρές υποψήφιες για BAFTA. Οι δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει από τη Warp Records, τη δική του δισκογραφική Throttle Records και την Deutsche Grammophon.

Ο Clark όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα -κοινότυπο “παγκόσμιο” πραγματικά- δεν έκανε ποτέ μουσικές σπουδές. Η πιο σημαντική συμβουλή που του έδωσε κάποιος μουσικός δάσκαλος την δεκαετία του ’90 ήταν “Μην αγοράζεις “rhyτhm box” για να σου παράγει ήχους κρουστών προσπάθησε να τα παιζεις εσυ μόνος. Ετσι θα μάθεις κάτι ” Τα ηλεκτρονικά μηχανηματα και οι συνθετήρες είναι το βασίλειο του. Μερικές δεκαετίες όμως αργότερα οι μουσικές πρακτικές και περιπλανήσεις του τον ξαναφέρνουν σε ενα τοπίο που ποτέ δεν ήταν μέρος ή γνώστης του. Η ανάγκη να παρουσιάζει μουσική για ένα απαιτητικό κοινό.
Παλαιότερα το θέμα , σε ποια δισκογραφική ανήκε κάποιος καλλιτέχνης έδινε αίγλη στους καλλιτέχνες. Μπορεί να συμβαίνει ακόμα αυτό σήμερα αλλά τα μουσικά δοχεία έχουν αρχίσει να επικοινωνούν μεταξύ τους σε τέτοιο βαθμό που μεν αποτελούν συγκοινωνούντα μουσικά δοχεία αλλά στην πρακτική συμπεριφέρονται σαν ένα μεγάλο κοινό ενυδρείο που κολυμπούν όλοι με όλους με τους ακροατές πολλές φορές να παρουσιάζουν και αυτοί άκρως ενδιαφέροντα έργα.
Η κλασική μουσική παιδεία και οι σπουδές είναι αναντικατάστατες και σταθερές άφθαρτες αξίες αλλά η παγκοσμιότητα της μουσικής σαν όρος πλέον δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός στο ότι μπορούμε να ακούσουμε μουσική από οποιαδήποτε μέρος του πλανήτη όποτε θέλουμε αλλά στο ότι ο οποιασδήποτε μπορεί να χρησθεί συνθέτης την ίδια ώρα που σιγοτραγουδά / ηχογραφεί και ανεβάζει στο διαδίκτυο μία μελωδία , ένα σκοπό ή ένα ρυθμό χωρίς αρχή μέση και τέλος.
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9
Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης
Διαδικτυακά: www.ertecho.gr/trito