Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα” με τον Γιώργο Μαρκάκη | 11.03.2023

Ngulmiya

Εμβληματικός και πολιτιστικός ηγέτης, τραγουδιστής, χορευτής και παιδαγωγός, ο Ngulmiya Nundhirribala, είναι ο αρχηγός του συγκροτήματος παραδοσιακών χορών Red Flag Dancers και του συγκροτήματος Yilila, διευθυντής του Φεστιβάλ Numburindi και συνεργάτης με το Αυστραλιανό Μπαλέτο, την Ορχήστρα G20 και το Χορευτικό Θέατρο Bangarra . Στο έργο του με τον σύγχρονο κλασικό συνθέτη και πιανίστα Luke Howard  και τον τραγουδοποιό/ενορχηστρωτή Άντονι Γκρέι, ερμηνεύει τραγούδια τελετών και τραγούδια και ιστορίες Dhumbala (Κόκκινη Σημαία), που έχουν τις ρίζες τους σε αιώνες της μακροχρόνιας σχέσης της οικογένειάς του με εμπόρους των Μακασσών από την περιοχή Sulawesi της Ινδονησίας στην ΝΑ Ασία. 

Η δυναμική εκφραστική φωνή του αυτοσχεδιάζει υπερβατικά σε δυναμικές διασκευές που παίζονται από την 40μελή Ορχήστρα Τέχνης της Βουδαπέστης. Είναι το σημείο όπου η παραδοσιακή μουσική από τη Χώρα του Άρνεμ, όπως τραγουδιέται απομονωμένη για χιλιετίες, εξελίσσεται οργανικά σε υψηλή τέχνη, η οποία σκοπεύει να «δείξει στους νέους στη Χώρα του Άρνεμ ότι μπορείτε να τραγουδήσετε αυτό το παραδοσιακό στυλ με οποιαδήποτε άλλη κουλτούρα.

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής “Πινέλα Για Χρώματα Και Ορχήστρα” ο ο γιώργος μαρκάκης συναντά και ηχογραφεί τον Ngulmiya στο στούντιο της EBU σε δύο μοναδικές συνθέσεις του. 

Ηχητική επεξεργασία /Μίξη Επαμεινώνδας Φασιανός.

Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης

σχετικα ondemand