Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα με τον Γιώργο Μαρκάκη | 18.10.2022

“O ένας είχε σχεδιάσει να πάει στη θάλασσα με έναν φίλο του που αργούσε να έρθει . Περιμένοντας να εμφανιστεί ο φίλος άρχισε να πίνει κρασί και τελικά αποκοιμήθηκε. Είχε έντονα όνειρα και, όταν ξύπνησε, κοίταξε τους πίνακες του Σαγκάλ στον τοίχο. Ο πίνακας που αναπαριστούσε το θέμα «Le coq rouge» παρουσίαζε ένα κίτρινο άνδρα κρεμασμένο στον αέρα, ενώ στο θέμα «Le peintre et la modelle», το μισό πρόσωπο του ζωγράφου είχε μπλε χρώμα. Άρχισε λοιπόν να γράφει τους στίχους για ένα τραγούδι που μιλούσε για έναν άντρα που ονειρεύεται να βαφτεί μπλε και να μπορεί να πετάει ψηλά στον ουρανό. Αργότερα το ίδιο βράδυ συζήτησαν μαζί για το αναπάντεχο τρελό αυτό θερινό όνειρο του και για αρκετές ημέρες δούλεψαν πάνω στο τραγούδι. Ένα τραγούδι που τελικά θα γίνονταν από τα πιο γνωστά και πολυτραγουδισμένα παγκοσμίως”.

Η παραπάνω ιστορία αποτελεί το έναυσμα για να γνωρίσουμε σήμερα την μουσική δημιουργία

της Νότιας Ιταλίας.

Οι Radicanto συνδυάζουν με αδιάλλειπτη εργασία θέατρο, κινηματογράφο και χορό. Με αφορμή μία ανασύνθεση από τούς ίδιους , ενός παραδοσιακού τραγουδιού από την περιοχή του Bari, το οποίο άκουσαν από έναν από τους πιο εμβληματικούς συμπατριώτες τραγουδοποιούς της Ιταλίας, συστήνουμε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της νέας γενιάς τελευταίας δεκαετίας.

Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης/ Giorgos Markakis

σχετικα ondemand