Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 30.11.2022

Ο κύκλος της ζωής εμπεριέχει το φως και το σκοτάδι, σε εναλλαγές που αντικατοπτρίζονται και στις εποχές. Αυτή την εβδομάδα, ο παρΑξενος_ελκυστΗς, με το ένα πόδι στο φθινόπωρο και το άλλο στον χειμώνα, περιπλανάται σε ηχότοπους με όρια θολά και ασαφή, όπως και η σχέση, ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό˙όπως, τα όνειρα. Με μυρωδιά βροχής, πεσμένα φύλλα, παγωμένο αέρα αλλά και την προσμονή, της λευκότητας του χιονιού, του χειμωνιάτικου ήλιου και της επικείμενης αναγέννησης.

Στον δίσκο «November Sounds», η βιολονίστρια Laura Cannell και η τσελίστρια Kate Ellis τρέχουν μέσα από υγρά χωμάτινα δάση ενώ επανερμηνεύουν μια παροιμία γεμάτη ελπίδα, από μια συλλογή με δεισιδαιμονικές πεποιθήσεις από το Νόρφολκ του 19ου αιώνα: «Η πιο σκοτεινή ώρα είναι μόλις πριν την αυγή».

Η Γαλλίδα πολυοργανίστα Colleen στον δίσκο της «A flame my love, a frequency», γραμμένο με αφορμή τον τραυματικό Νοέμβριο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στοχάζεται πάνω στη θνητότητα και την ικανότητα της ανθρωπότητας να αντέχει και να υπερβαίνει: συνθέτοντας ήχους ηλεκτρονικούς με εύθραυστη λυρική ερμηνεία.

Απόψε ο παρΑξενος_ελκυστΗς αποχαιρετά το φθινόπωρο, με ήχους του Νοεμβρίου από τους Sandy Denny, Laura Cannell/Kate Ellis, Sarah Davachi, Tom Waits, Vashti Bunyan και Colleen.

Επιμέλεια ήχου: Κατερίνα Λιοντή

Εικόνα: Jean Degottex: HORSPHERE ARRACHE IV, 1967 (Oil on paper)

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού/Marilena Maragou

σχετικα ondemand