Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 09.09.2022

Αστροφιλία

O παρΑξενος_ελκυστΗς ταξιδεύει στον Σκανδιναβικό βορρά, και κοιτάζοντας τον νυχτερινό έναστρο ουρανό, ανακαλεί τους κοσμογονικούς μύθους των πρώτων του κατοίκων, των Βίκινγκ.

Οι Εννέα Κόσμοι (Níu Heimar) είναι οι πατρίδες των διαφόρων όντων που συναντάμε στην προχριστιανική κοσμοθεωρία των Σκανδιναβικών και άλλων γερμανικών φύλων. Βρίσκονται στα κλαδιά και τις ρίζες του παγκόσμιου δέντρου Yggdrasil.

Η Jasmine Morris είναι νεαρή βιολονίστρια και sound artist με έδρα το Λονδίνο, υπότροφος στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία και βραβευμένη συνθέτρια από το BBC. Το έργο της Astrophilia είναι μια σουίτα εμπνευσμένη από την αρχαία κοσμολογία των Βίκινγκ και του συμβολικού της μηχανισμού, όπου κάθε πράξη αντιπροσωπεύει καθένα από τα εννέα μυθικά βασίλεια. Χρησιμοποιεί παραδοσιακά όργανα των Βίκινγκ για να αποτυπώσει την αιθέρια φύση αυτών των πλανητών, τα οποία επεξεργάζεται ηλεκτρονικά δημιουργώντας περίπλοκες υφές, διεκδικώντας μια πρωτόγνωρη και αυτόνομη μουσική μορφολογία, αναμφισβήτητα σύγχρονη, που υπερβαίνει τα χωροχρονικά ενδεχόμενα.

Ερμηνεύουν: το παραδοσιακό συγκρότημα Bukkene Bruse, το Κουαρτέτο Tippett, η τραγουδίστρια Mieko Shimizu, ο Σουηδός λαϊκός μουσικός και εθνογράφος Per Runberg και η Νορβηγίδα τραγουδοποιός Ane Brun.

Επιμέλεια ήχου: Επαμεινώνδας Φασιανός

Επιμέλεια-Παρουσίαση :Μαριλένα Μαραγκού /Marilena Maragou

σχετικα ondemand