Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 31.08.2022

  Ο παρΑξενος_ελκυστΗς αφήνεται σε μια υδάτινη περιπλάνηση, στον κυματισμό των ήχων της τρομπέτας του Nate Wooley και του αβαντ τζαζ κουαρτέτου του Columbia Icefield (Mary Halvorson/Susan Alcorn/Ryan Sawyer), μέσα από  την πολύ πρόσφατη κυκλοφορία του «Ancient Songs of Burlap Heroes», όπου διερευνά τις έννοιες της επιστροφής, και των ανθρώπινων σχέσεων, μέσω της αντιπαραβολής με τα μεγαλειώδη μεγέθη της φύσης.

Το «Ancient Songs of Burlap Heroes» μιλάει για την οικειότητα των καταβολών μας – με όλα τα συγκρουόμενα συναισθήματα που αναπόφευκτα αναδύονται όταν επιστρέφεις στο οικείο, με αλλαγμένη ματιά – σε αντίθεση με την απεραντοσύνη του ευρύτερου κόσμου.

Ένα άλμπουμ αφιερωμένο σε εκείνους που αναγνωρίζουν τη ζωή ως ηρωική πράξη: σε αυτούς που καταλαμβάνουν τα σκαμπό στα μπαρ μέχρι να ανατείλει ο ήλιος, σ’αυτούς που έχουν ριζώσει μέσα σε γραφεία-κουβούκλια, στις ανθρώπινες σκιές των ΚΤΕΛ της επαρχίας, στους εύλογα ύποπτους. Ένας «Ήρωας από Λινάτσα», κατ’ αντίστιξη του παραδοσιακού αρχέτυπου, είναι ένας αντιήρωας, αυτός που παρελαύνει – συνειδητά ή όχι – επιστρέφοντας πίσω στη θάλασσα, με την ελπίδα να περάσει απαρατήρητος. Που κατανοεί και ασπάζεται την ατέλεια της ύπαρξης, επεκτείνοντας έτσι τον ορισμό της αγιοσύνης.

Επιμέλεια ήχου: Κώστας Κυριακάκης

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού

σχετικα ondemand