Όλα τα Πρωινά του Τρίτου Γιώργος Φλωράκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Όλα τα πρωινά του Τρίτου” με τον Γιώργο Φλωράκη | 20.02.2023

Αυτή την εβδομάδα, όπως και κάθε εβδομάδα, θα ακούσουμε μαζί Μουσική. Θα βυθιστούμε στην περιπέτεια των μελωδιών. Κι αν υπάρχει κάτι μικρό, κάτι ελάχιστο που με απασχολεί παράλληλα με τις μελωδίες, αυτό είναι το πέρασμα του χρόνου. Έτσι όπως το είδε ο Βέντερς στην ομώνυμη ταινία αλλά και έτσι όπως το βιώνουμε καθημερινά: ως αυτό που έρχεται να μας αφαιρέσει εκείνα που θα θέλαμε να μείνουν για πάντα κοντά μας αλλά κι αυτό που θα μας προσφέρει τη σοφία να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε.

Την Τρίτη και την Πέμπτη, πιστοί στον κόσμο των νέων κυκλοφοριών, ακούμε έργα για πιάνο Brahms και Beethoven με τη γιαπωνέζα πιανίστα Mari Kodama, Vaughan-Williams και Howells με τη Sinfonia του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του John Wilson, το κουαρτέτο εγχόρδων σε μι ελάσσονα του Delius με το κουαρτέτο Villiers και δύο συμφωνίες του Robert Schumann με τον Daniel Barenboim να διευθύνει τη Staatskapelle του Βερολίνου.

Η Δευτέρα, η Τετάρτη και η Παρασκευή φέρνουν μαζί τους αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ανάμιξη της μουσικής του μπαρόκ με την κλασική, τη μοντέρνα, τη σύγχρονη μουσική, τους ήχους από τον Κόσμο, σημαντικούς τραγουδοποιούς από κάθε γωνιά της Γης, μινιμαλιστικές και μεταμινιμαλιστικές προσεγγίσεις, jazz αυτοσχεδιασμούς καθώς και τον ήχο του κινηματογράφου. Η Τετάρτη φέρνει επίσης μαζί της δύο τραγούδια κι ένα επεισόδιο της Λιλιπούπολης.

Παραγωγή-παρουσίαση : Γιώργος Φλωράκης

σχετικα ondemand