Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

13Ιουνίου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (AUDIO)

“Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Κυριακή 13.6, ώρα 15:00 

Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

 Αυτή την Κυριακή 13.6 θα ξεκινήσουμε με την ακροάτρια του Τρίτου και ποιήτρια κυρία Ελένη Λουκαδάκου, η οποία μας αναλύει ποια μουσική την ταξιδεύει , ανοίγοντας μπροστά της νέους μοναδικούς ορίζοντες.
Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ταλαντούχο μουσικό – καθηγητή κρουστών Panos Thoidis, θα ακούσουμε πολύπλοκα ρυθμικά σχήματα, μελωδικές προτάσεις και ένα έργο που η θύμηση του δημιουργεί έντονα συναισθήματα.
Ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών Γιώργος Μπουφίδης, μας μιλά για το θεατρικό έργο που τον γοητεύει. Ποιο είναι άραγε αυτό και με ποια μουσική συγγενεύει?
Η ακροάτριά μας κυρία Ηλέκτρα Λαζάρ μας μεταφέρει τις βαθύτερες σκέψεις της αφιερωμένες στη μουσική του Arvo Pärt.
Η Τατιάνα Νικολοπούλου φοιτήτρια στο 4ο έτος στην τάξη Ειδίκευσης Πιάνου του καθηγητή Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στέλνει τη δική της μουσική επιθυμία-προτείνοντάς μας να ακούσουμε ένα έργο γεμάτο εκπλήξεις.
“Η τζαζ έχει γίνει ένα ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς μου” αναφέρει μεταξύ άλλων ο ο Ερμής Αλβέρτης μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης επιλέγοντας για εμάς ένα αγαπημένο του κομμάτι.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

 

σχετικα podcasts