Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

23Μαΐου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (Audio)

 

Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι με χορό, μουσική και θέατρο στην εκπομπή της Κυριακής 23.5, ώρα 15:00 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” 🎶🎧

Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

https://www.facebook.com/Trailer εκπομπής 23.5

Η σημερινή εκπομπή ανοίγει με την κ.Βασιλική Κοκκινοπούλου. Γεννήθηκε στον Καναδά, μένει πλέον στην Ελλάδα και είναι φανατική ακροάτρια του Τρίτου, μας μιλά για την αγαπημένη της Montserrat Caballé.
Η  Μαρία Σταματάκη – Μάργαρη είναι καθηγήτρια χορού, χορεύτρια, χορογράφος & συγγραφέας, με τη δική της ανάμνηση μας ταξιδεύει στον όμορφο κόσμο του μπαλέτου.
Για τον κ. Kostis Konstantaras μιλήσαμε ήδη & στην προηγούμενη εκπομπή μας, της περασμένης Κυριακής. Σήμερα,θα τον έχουμε κοντά μας & με την άλλη του ιδιότητα, ως Μαέστρου -δηλαδή-Μουσικών Συνόλων.
Θα απολαύσουμε υψηλού επιπέδου ερμηνείες για 2 πιάνα, 8 χέρια- ταλαντούχων μουσικών, αποφοίτων από την τάξη Ειδίκευσης Πιάνου του Καθηγητή Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η Anna Siampani, η Vasilia Malteza Media for Artists, ο Λάζαρος Μελίδης και η Christina Papadopoulou συνέχισαν όλοι με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.
Εδώ να σημειώσουμε τη νέα επιτυχία της Άννας Σιαμπάνη, είναι πλέον Διδάκτορας του Πανεπιστημίου των Η.Π.Α. Wisconsin-Madison κατόπιν υπεράσπισης της Διατριβής της πριν λίγες ημέρες με θέμα τα έργα για πιάνο του Μανώλη Καλομοίρη. Θα μας μιλήσουν για τις αναμνήσεις τους από τα φοιτητικά τους χρόνια.
Με ένα έργο ανάλαφρο και αισιόδοξο θα συνεχίσουμε την εκπομπή μας, ο κύριος Γιάννης Ζήβας μεταφραστής και ακροατής του Τρίτου Προγράμματος μας εξηγεί ποια είναι η δική του μουσική πρόταση.
Στο κλείσιμο της εκπομπής θα ακούσουμε ένα τραγούδι ταιριαστό με την αφήγησή της καθηγήτριας της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών Μαριλένα Ρασιδάκη, όπως η ίδια αναφέρει μια εμπειρία, μια ανάμνηση πηγή δύναμης για εκείνη.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

σχετικα podcasts