Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

09Μαΐου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (audio)

Αγάπη, θαλπωρή, έγνοια, θυσία, χαρά, όλα μαζί σε μια λέξη “Μητέρα”, χρόνια πολλά!
Κυριακή 09.05, ώρα 15:00 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες”
Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

https://www.facebook.com/vana.panormiou/posts/10215819397237129

Χορευτικά θα ανοίξουμε την εκπομπή με ένα Ελληνικό Τανγκό όπως θυμάμαι να το χορεύουν οι γονείς μου πριν από χρόνια. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε ραδιοφωνικά την χορεύτρια και δασκάλα Tango κ. Κατερίνα Χατζιδάκη. Κάποιες σκέψεις της βρίσκουν, την απάντησή τους στη θάλασσα, την οποία λατρεύει…έτσι η μουσική επιλογή της μας ταξιδεύει ως εκεί.
Από τη θάλασσα μεταφερόμαστε στην όμορφη λίμνη των Ιωαννίνων.
Από αυτή την πόλη με τη διαφορετική “πνοή” η καθηγήτρια Γαλλικών και ακροατριά μας κ. Γιώτα Παπαγεωργίου στέλνει το δικό της μήνυμα.
Ο ακροατής μας Κωνσταντίνος Κορδής θέλησε να γνωριστούμε καλύτερα όπως προτείνουμε και στο τρέηλερ της εκπομπής, έτσι μας μιλά για τη δική του μουσική επιλογή.
Η εκπομπή θα συνεχιστεί με πρόγραμμα για 4χέρια, θα απολαύσουμε τον Thanos Katsaras , ο οποίος αποφοίτησε με Άριστα από την τάξη Ειδίκευσης Πιάνου του Καθηγητή Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε του Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης – Department of Music Science & Art και τον φοιτητή της αντίστοιχης τάξης ειδίκευσης πιάνου, Στέλιος Ιωσήφ
Στο κλείσιμο της εκπομπής θα ακούσουμε τον Stratos Gkioylmpanogloy – υπότροφο του Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire στην τάξη του εκκλησιαστικού οργάνου της κ.@Ourania Gassiou, ο οποίος μας μιλά με θέρμη για την ουσία της μελέτης, για τη μεγαλοπρέπεια της μουσικής του Μπαχ και για τη προσπάθεια ανακάλυψης του κρυμμένου μηνύματος, πίσω από τις νότες.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

 

σχετικα podcasts