Μουσικές Αφηγήσεις Άννα Σακαλή
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Μουσικές αφηγήσεις” με την Άννα Σακαλή | 07.05.2023

Τρείς διακεκριμένους  έλληνες δημιουργούς με περγαμηνές, ταλέντο και  φρέσκιες ιδέες, συναντά η Αννα Σακαλή, στην εκπομπή «Μουσικές Αφηγήσεις»:

Τον καταξιωμένο και πολυγραφότατο στιχουργό  στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού( έχει υπογράψει τους στίχους για πάνω από 200 τραγούδια) Κώστα Φασουλά, ραδιοφωνικό παραγωγό της επιτυχημένης σειράς αφιερωματικών εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος, με τίτλο «Εβδομάδες Ελλήνων Ποιητών» , της εκπομπής  «Παιχνίδια του χρόνου»  και  της τρέχουσας  δίωρης μουσικής εκπομπής από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος με τίτλο «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια». Η συνάντηση γίνεται με την ευκαιρία της πρόσφατης  έκδοσης του παιδικού βιβλίου του  «Ο τεχνίτης πετεινός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Την διεθνούς φήμης σοπράνο και Πρόεδρο του «Συλλόγου Φίλων πολυχώρου Τέχνης – Σκέψης», Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία συζητά  για την επερχόμενη συναυλία της με τίτλο  «Step Forward» που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 7 Μαίου στην οικία του Μάνου Χατζιδάκι και 

Την  νέα, σταθερά ανερχόμενη, σολίστ του πιάνου Νατάσσα Χαλκοδαίμων με την ευκαιρία του επερχόμενου ρεσιτάλ της με τίτλο «Ηχοχρώματα» στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου Φ. ΝΑΚΑΣ.

Η Αννα Σακαλή συζητά μαζί τους για την  παρουσία τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι καθώς και για τα μελλοντικά τους σχέδια, αποκαλύπτοντας  μέσα από αυτά όχι μόνο τον καλλιτέχνη αλλά και τον άνθρωπο δημιουργό.

Η συζήτηση πλαισιώνεται  μουσικά με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών που ερμηνεύει ζωντανά στο πιάνο η Νατάσσα Χαλκοδαίμων.   

Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή

σχετικα ondemand