Μουσικές Αφηγήσεις Άννα Σακαλή
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Μουσικές αφηγήσεις” με την Άννα Σακαλή | 02.10.2022

«Αν η μουσική σου βγαίνει από την καρδιά και την ψυχή σου, και αν την αισθάνεσαι μέσα σου, θα συγκινήσει και τους άλλους κατά τον ίδιο τρόπο».

Ο Ρόμπερτ Σούμαν δεν ήταν μόνον μεγαλοφυΐα – ο καλύτερος κι ευγενέστερος των ανθρώπων -, ο Ρόμπερτ Σούμαν ήταν ένα φαινόμενο. Είναι εκπληκτικό πόσο μπροστά από την εποχή του υπήρξε σε πολλά θέματα. Η μουσική του προήγγειλε πλήθος μουσικών ρευμάτων, που εμφανίστηκαν σε διάστημα εκατόν πενήντα χρόνων από τον θάνατό του. Υπήρξε εξαιρετικά φωτισμένος ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Η συμπεριφορά του προς τα παιδιά και τους νέους χάραξε με τον πιο όμορφο τρόπο έναν νέο δρόμο. Η μουσική του για παιδιά είναι ίσως η πλέον δημοφιλής του είδους που γράφτηκε ποτέ. Οι Παιδικές Σκηνές, για παράδειγμα – είναι εξίσου μαγική. Η μεγάλη κατανόηση για τους νέους ήταν βαθιά ριζωμένη μέσα του. Ο συνθέτης και συγγραφέας Cyril Scott περιγράφει τον Σούμαν, στις αρχές του 1930, ως «τον πραγματικό ποιητή της παιδικής ψυχής», και φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι η επίδραση που είχε η συμπεριφορά του προς τα παιδιά προκάλεσε «αυτή τη βαθύτερη αγάπη και κατανόηση για το παιδί …».

Έγραψε το βιβλίο με τις Συμβουλές προς Νέους Μουσικούς και τα σοφά, ποιητικά λόγια του έχουν πολλά να μας διδάξουν και σήμερα.

Παραγωγή-παρουσίαση=Άννα Σακαλή

σχετικα ondemand