Μικρές Δεξαμενές Μελάνης Αφροδίτη Κοσμά
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Μικρές Δεξαμενές Μελάνης | 20.12.2022

«Πέδρο Λεμεμπέλ : Φοβάμαι, ταυρομάχε»

(2η εκπομπή)

Χιλή, 1986. Το Πατριωτικό Μέτωπο Μανουέλ Ροδρίγκες προετοιμάζει μια απόπειρα εναντίον του δικτάτορα Αουγούστο Πινοτσέτ. Σε μια φτωχική σνοικία του Σαντιάγο, που φλέγεται από τις κινητοποιήσεις, μένει η Τρελή από Απέναντι, ένας μεσήλικος ομοφυλόφιλος που περνά τις μέρες του κεντώντας θεϊκά τραπεζομάντιλα και ακούγοντας παθιασμένα μπολέρο. Ο Κάρλος, ένας νεαρός φοιτητής, θα γίνει το αντικείμενο του πόθου του και θα δεχτεί να φυλάξει στο σπίτι του τα μυστηριώδη κιβώτια που αυτός μεταφέρει.

«Μια μουχλιασμένη υδραργυρική άλως περιέβαλλε το σαραντάχρονο είδωλό του πάνω στο κρύσταλλο, και το κατακάθι των χρόνων είχε μαζευτεί στις νερουλές σακούλες κάτω από τα μάτια του. Η μύτη, που ποτέ δεν κοιτούσε βέβαια προς τα πάνω αλλά πάντως κάποτε ήταν ίσια, είχε υποκύψει στη σαρκώδη βαρύτητα του γήρατος. Ποτέ δεν ήταν όμορφη, ούτε καν ελκυστική, το ήξερε από πάντα. Όμως ο αδελφίστικος συνδυασμός των μελαμψών χαρακτηριστικών του προσώπου της δημιουργούσε μια σκοτεινή σκαλωσιά για να στηρίζει την έντονη λάμψη που φώτιζε το μυστήριο των ματιών της. Αυτό μου φτάνει, συμβιβάστηκε αγέρωχη, ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρα με ένα φτεροκόπημα των μαδημένων βλεφάρων της.»

Ακούμε:

* Silvia Infantas & Los Condones

* Dave Brubeck Quartet

* Chavela Vargas

* José Enrique “Chelique” Sarabia

* Nicanor Molinare

* Heitor Villa-Lobos

* Paquito D’Rivera

* Sara Montiel / Augusto Algueró

* Bebo Valdes & Javier Colina

Ηχητική επεξεργασία: Τάσος Μπακασιέτας

*Πέδρο Λεμεμπέλ : Φοβάμαι, ταυρομάχε

Μτφ. Κώστας Αθανασίου (@Kostas Athanasiou)

Εκδόσεις Καστανιώτη, β’ έκδοση, 2022

Εκδόσεις Καστανιώτη

σχετικα podcasts