Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

26Ιαν2018 “Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου” Η Κλεοπάτρα Σωφρονίου, Βερολίνο – Αντιπρόεδρος της δισκογραφικής Deutsche Grammophon – Διευθύντρια Μάρκετινγκ μιλάει στη Τζουλιέττα Καρόρη

“Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου”

Παρασκευή, 26-01-18,  ώρα 21.00 – 22.00.

Παραγωγή-παρουσίαση : Tζουλιέττα Καρόρη
H Κλεοπάτρα Σωφρονίου, από το Βερολίνο, Αντιπρόεδρος του κολοσσού της κλασικής δισκογραφίας, της Deutsche Grammophon, Διευθύντρια Μάρκετινγκ, μιλάει στην εκπομπή για τους δρόμους που της άνοιξε η μουσική, για την προσωπική της πορεία, για τη δισκογραφία, τις αίθουσες συναυλιών, το κοινό της κλασσικής μουσικής, το cross over,τα βινύλια, τους συλλέκτες, τις σύγχρονες τάσεις και την αναζήτηση της ουσίας της μουσικής.

Η Κλεοπάτρα Σωφρονίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, παράλληλα με τη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και πήρε το Δίπλωμά της από το Αττικό Ωδείο. Έκανε μεταπτυχιακό (Πιάνο) στη Στουτγάρδη και μεταπτυχιακό στην Καρλσρούη (Δημοσιογραφία και Ραδιόφωνο). Εργάστηκε για πέντε χρόνια στον διαδικτυακό τόπο Amazon (τμήμα κλασικής μουσικής).
Σήμερα ζει στο Βερολίνο και είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια του τομέα Μάρκετινγκ της δισκογραφικής εταιρίας Deutsche Grammophon.

“Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου”: Μια σειρά συνεντεύξεων, με σημαντικούς Έλληνες που σχετίζονται με τις Τέχνες και τα Γράμματα, ζουν και δημιουργούν στο εξωτερικό και συνθέτουν το φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας.

Ο τίτλος της εκπομπής, προέρχεται από βιβλίο του Θοδωρή Καλλιφατίδη (Σουηδία), παραχώρηση του συγγραφέα για την εκπομπή, στο Τρίτο Πρόγραμμα.
Το σήμα της εκπομπής, είναι το Meeting with a friend του Λετονού Georgs Pelēcis, ευγενική παραχώρηση του συνθέτη στην εκπομπή του Τρίτου.

σχετικα podcasts