Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

24Νοε2017 «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» με τον συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη, παραγωγή – παρουσίαση Τζουλιέττα Καρόρη

 «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» 

Εκπομπή πρώτη

Θοδωρής Καλλιφατίδης

Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη

Ο τίτλος του βιβλίου του Θοδωρή Καλλιφατίδη, δίνει τον τίτλο στην εκπομπή που θα ακούτε από το Τρίτο Πρόγραμμα. Μια σειρά συνεντεύξεων με σημαντικούς έλληνες των τεχνών και των γραμμάτων, που ζουν και δημιουργούν τα έργα τους στο εξωτερικό και που συνθέτουν ένα φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας. Την εκπομπή ετοιμάζει και παρουσιάζει για το Τρίτο Πρόγραμμα, η Τζουλιέττα Καρόρη. Μεταδίδεται, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα στις 9 το βράδυ, από τις συχνότητες του Τρίτου και το διαδίκτυο.

Θοδωρής Καλλιφατίδης

Άρχισε να γράφει όταν ήταν πέντε ετών, στο χωριό του, τους Μολάους της Λακωνίας.
Ζει στη Σουηδία σχεδόν πέντε δεκαετίες. 
Γράφει, “για να μην ξεχαστούν οι άνθρωποι και όσα συμβαίνουν στην εποχή του. “
Γράφει (συνήθως) τα βιβλία του πρώτα στα σουηδικά και έπειτα τα ξαναγράφει στα ελληνικά. 
Του αρέσουν ο Schubert, o Allegri, o J.S.Bach, η Συνεφιασμένη Κυριακή του Τσιτσάνη, τα Παραπονεμένα Λόγια του Μάνου Ελευθερίου και του Γιάννη Μαρκόπουλου και ο μελοποιημένος από τον Μίκη Θεοδωράκη Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου.
Πιστεύει πως “από τα σταφύλια της γλώσσας κάνεις ένα ούζο καλύτερο!”
Μίλησε στο Τρίτο Πρόγραμμα και την Τζουλιέττα Καρόρη, για τα βιβλία του, για το φως της Σουηδίας και της Ελλάδας, για το μέτρο, για πράγματα που θεωρεί σημαντικά για τη δική του ζωή, αλλά και για την προσπάθεια των ανθρώπων να παραμείνουν άνθρωποι. 
Τον ευχαριστούμε, για τη συνέντευξη που μας έδωσε και για τον τίτλο της εκπομπής που προέρχεται από τίτλο βιβλίου του και που μας τον προσέφερε γενναιόδωρα. 

 

σχετικα podcasts