Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Το άλμπουμ των Tangent Quartet, «Schema» – Μέρος Α΄

Το πρώτο album των Tangent Quartet «Schema» θα παρουσιάσει και θα αναλύσει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας, σε δύο εκπομπές. Οι Tangent Quartet είναι το συγκρότημα που σχημάτισε ο κοντραμπασίστας και συνθέτης της τζάζ Γιάννης Βαγιανός και συναπαρτίζεται από τον πιανίστα Γιώργο Μπερερή, τον κλαρινετίστα Anton Jakimenko και τον ντράμερ Νίκο Θεσσαλονικέα και έχει ως έδρα το Αμστερνταμ.

Όπως λέει ο Γιάννης Βαγιανός το «Schema» χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα τρία πρώτα κομμάτια του «μιλούν» εκ μέρους της συλλογικότητας της νέας γενεάς και αναφέρονται σε δικά της ερεθίσματα και προβλήματα και τα υπόλοιπα τέσσερα εμπνέονται από προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα.

Εκτός από το πολύ υψηλό αυτοσχεδιαστικό επίπεδο τους οι Tangent Quartet διακρίνονται και για το ότι ενσωματώνουν στα κομμάτια τους αρκετά στοιχεία της σύγχρονης, ακόμα και πρωτοποριακής μουσικής και για τον πειραματισμό τους με τις ενορχηστρώσεις και γενικότερα με τον ήχο.

Με το «Schema» ο Γιάννης Βαγιανός και οι τρεις άξιοι συνεργάτες του μας παραδίδουν ένα ακόμα πολύ καλό δείγμα σημερινής ελληνικής jazz που προοιωνίζει περισότερο ενδιαφέροντα πράγματα για τους Tangent Quartet στο μέλλον.

Παραγωγή-Παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

σχετικα podcasts