Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | 29.12.2022

«A New Year’s Eve in and out of the blue(s)» – Μέρος Ά

Μία μεγάλη ραδιοφωνική «συναυλία» θα είναι στις δύο τελευταίες μεταδόσεις της για το 2022 η εκπομπή «Κριτικός Λόγος». Τέσσερις αθηναϊκές μπάντες ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του παραγωγού της εκπομπής Θάνου Μαντζάνα να παίξουν με τον δικό τους τρόπο και να ηχογραφήσουν ειδικά για τους ακροατές και τις ακροάτριες του Τρίτου Προγράμματος τραγούδια και οργανικά που σχετίζονται με την Πρωτοχρονιά, τον νέο χρόνο αλλά και γενικότερα την Holiday Season.

«A New Year’s Eve in and out of the blue(s)» λοιπόν και έτσι θα μεταφερθούμε νοερά σε ένα club της Νέας Υόρκης ή και του Σικάγο αρκετές δεκαετίες πριν. Την αρχή θα κάνει το ξεχωριστό blues κουαρτέτο Lazytrains (που θα παίξει δυνατά και ηλεκτρικά μερικά «πρωτοχρονιάτικα» blues…και όχι μόνο!

Θα ακολουθήσουν οι εξαμελείς και διαχρονικοί The Storyville Ragtimers. Θα παίξουν με το σαγηνευτικά πιστό στην jazz παράδοση ύφος τους κάποια Dixie και swing standards για το τέλος του έτους και το πέρασμα του χρόνου, έμπλεα μιας γλυκιάς νοσταλγικής διάθεσης.

Η εκπομπή της Παρασκευής 30/12 θα ξεκινήσει με τον κορυφαίο Ελληνα jazz πιανίστα και συνθέτη Γιώργο Κοντραφούρη που όμως σε αυτή την περίπτωση θα συμμετάσχει με το organ trio του  Θα μας θυμίσουν τα Χριστούγεννα που ήταν μόλις λίγες ημέρες πριν με τρία ανάλογα standards και δύο…διαφορετικά και απροσδόκητα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το φινάλε της ραδιοφωνικής συναυλίας «A New Year’s Eve in and out of the blue(s)» θα γίνει με το κουαρτέτο του διακεκριμένου jazz κιθαρίστα και συνθέτη Τηλέμαχου Μούσα που θα προσεγγίσει δύο standards της jazz με αποφασιστικά ανανεωτικό τρόπο και θα διασκευάσει ανατρεπτικά ένα «πρωτοχρονιάτικο» rock τραγούδι το οποίο μάλιστα και θα ερμηνεύσει!

Η εκπομπή «Κριτικός Λόγος» θα μεταδοθεί εκτάκτως και την Τρίτη 2/1. Περιεχόμενο της θα είναι κάποια κομμάτια από τις ίδιες τέσσερις μπάντες που λόγοι χρόνου δεν επέτρεψαν να περιληφθούν στις δύο προηγούμενες. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των τεσσάρων μπαντών που μας προσέφεραν μουσική πολύ υψηλού επιπέδου, με  περίσκεψη απέναντι στον χρόνο που τελειώνει αλλά και έλλογη και ρεαλιστική αισιοδοξία και για αυτό θετική διάθεση απέναντι σε εκείνον ο οποίος θα αρχίσει, τόσο ευγενικά και γενναιόδωρα.

Οι The Storyville Ragtimers και Tilemachos Moussas Quartet ηχογράφησαν στο στούντιο Β της ΕΡΤ με ηχολήπτη τον Διονύση Λυμπέρη, οι George Kontrafouris Trio στο στούντιο Artracks με ηχολήπτη τον Γιώργο Πρινιωτάκη και οι Lazytrains στο Dark Sun Rehearsal Studio με ηχολήπτη τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Τεχνική επιμέλεια εκπομπών: Αργύρης Παντελιάδης, Γιάννης Κωσταράκης

σχετικα podcasts