Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | 15.09.2022

(εκπομπή 3η)

Την καταξιωμένη διεθνώς ελληνίδα πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας, σε ένα αφιερωματικό κύκλο επτά εκπομπών, με αφορμή την παρουσίαση δύο δισκογραφικών εργασιών που υπογράφει συνθετικά η ίδια: του άλμπουμ «Minerals» του 2019 (ενός άλμπουμ με συνθέσεις για πιάνο, που ερμηνεύει η ίδια και έχουν ως πηγή έμπνευσης τα ορυκτά) και, του εφετινού άλμπουμ «Πασιφάη» (μια μελοποίηση ποιημάτων του Μίλτου Σαχτούρη), καθώς και του πρώτου βιβλίου της με τίτλο «Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Ο Μουσικός Του Απείρου» που εκδόθηκε την περασμένη Ανοιξη από τον οίκο Παπαγρηγορίου – Νάκας.

Κόρη της διευθύντριας της καλύτερης ίσως μη κρατικής χορωδίας στην Ελλάδα που έφερε το όνομα της, της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, η πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου εκδήλωσε το ταλέντο της ήδη από την παιδική της ηλικία δίνοντας το πρώτο της ρεσιτάλ σε ηλικία επτά ετών. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, την Μόσχα, την Ουγγαρία και τις ΗΠΑ κερδίζοντας παράλληλα πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Σπούδασε επίσης θεωρητικά και σύνθεση στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Διεθνώς καταξιωμένη σολίστ, με εξειδίκευση στο έργο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ του οποίου θεωρείται από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες σε όλο τον κόσμο, έχει εκτός από την συναυλιακή δραστηριότητα της, εκτενή και βραβευμένη δισκογραφία αλλά και πλούσιο διδακτικό έργο ως καθηγήτρια πιάνου.

Κείμενα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

σχετικα podcasts