ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Μουσική και εικόνες σε προσωπικό τόνο | 12.10.2022, 23:00

Μουσική και εικόνες αλλά σε προσωπικό τόνο, είναι ο τίτλος του “Intercity” της Τετάρτης 12/10/2022.

Εικόνες που έχουν κρατήσει τα μάτια μας και μουσική που τις κάνει να αναδύονται ξανά, από το βάθος της μνήμης στη επιφάνεια.

Ακούμε την αρχή μια σύνθεσης ή και ένα μικρό μέρος να έρχεται από κάπου μακριά , από ένα ραδιόφωνο, και αμέσως γεννιούνται εικόνες και σκηνές από μια ταινία, μια στιγμή της.
Είναι η μουσική που μας θυμίζει τι είχαμε δει κάποτε, που μας είχε συγκινήσει και που είχαμε αγαπήσει . Έμεινε κρυμμένη (ή ξεχασμένη) η εικόνα μέσα μας και έρχεται η κοσμοπλάστρα μουσική για να επαναφέρει και την εικόνα και τα συναισθήματα.

Είναι η μουσική του Strauss για μια ταινία του Stanley Kubrick, του Verdi για το “Νονό” του Francis Ford Coppola, του Mozart για το «Πέρα από την Αφρική» του Sydney Pollack, του Morricone για την «Αποστολή» του Roland Joffe, του Nicola Piovani για το «ΚΑΟS» των Paolo e Vittorio Τaviani, της Ελένης Καραΐνδρου για το «Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και άλλα πολλά.

Και είναι και μια ταινία που τελειώνει με το μεγαλείο της δημιουργίας, με την οδύνη του θανάτου, με την αποθέωση της τέχνης και με το όνειρο. Αυτή θα είναι και το φινάλε της σημερινής διαδρομής του Intercity. Bob Fosse «All That Jazz» και Bye Bye Love

Kείμενα – Παραγωγή – Παρουσίαση : Θάνος Φουργιώτης
Τεχνική επιμέλεια : Θανάσης Βουτέρης

_______________________________

INTERCITY
Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες : εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής , της μουσικής. Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο , μια ταινία , ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα , ήχους, μουσική , λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Marguerite Duras – Carlos D’Alessio: Εγχειρίδιο Ελευθερίας η Ένα κύμα απολύτως ακριβές | 18.01.2023, 23:00
Ταξίδι από την Ινδοκίνα στη δόξα . Με αποσκευές , βιβλία , σενάρια, ταινίες και έρωτες.Όλα έχουν το ονοματεπώνυμο : Marguerite Duras (1914-1996)Γνώρισε παγκόσμια επιτυχία το 1984 με