ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

O Harry Belafonte συναντά τη Νάνα Μούσχουρη και την Myriam Makeba στην εκπομπή INTERCITY | 22.06.2022, 23:00

Intercity  σε μια άλλην εποχή. Διαφορετική από τη σημερινή. Καλύτερη? Ποιος ξέρει… Πιο αθώα, πιο δημιουργική, πιο ελεύθερη και στην τέχνη σίγουρα.

To Intercity ταξιδεύει και στο χώρο και στο χρόνο. Σε εποχή που τα αστέρια έλαμπαν πραγματικά οι συνεργασίες ήταν πηγαίες και όχι προϊόντα εμπορίου. Την εποχή που οι δίσκοι, (δίσκοι βινυλίου τότε), μπορούσαν να είναι εμπειρία μοναδική.

Όπως το 1965 όπου  ο Harry Belafonte με καταγωγή από την Καραϊβική   και μεγάλη καριέρα  στην Αμερική  συναντά  τη Myriam Makeba  τη MAMA AFRICA από τη Νότια Αφρική. Και τότε γεννιέται ο δίσκος ‘’An Evening from Africa , Song from Africa’’. Κλασικά τραγούδια από την Αφρική  που τραγουδιούνται σε Zulu, Sotho , Swahili.

Και όπως το 1966, που κυκλοφορεί ένας άλλος δίσκος που ενώνει δυο πολιτισμούς , δυο μουσικές , τόσο διαφορετικές. Ο Harry Belafonte τραγουδά στα ελληνικά γιατί συνεργάζεται με τη Νάνα Μούσχουρη.

Δυο μεγάλοι τραγουδιστές σ ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την Ελλάδα. Το 1960 ο Belafonte είχε τραγουδήσει στην Αθήνα. Τότε γνώρισε τη Μούσχουρη, αγάπησε τη φωνή της και λίγα χρόνια μετά στην Αμερική ξεκίνησε η συνεργασία τους και γεννήθηκε το άλμπουμ που θ ακούσουμε απόψε ‘’An Evening with Belafonte / Mouskouri ‘’.

Kείμενα – Παραγωγή – Παρουσίαση : Θάνος Φουργιώτης
Τεχνική επιμέλεια : Θανάσης Βουτέρης

______________________
INTERCITY
Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες: εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής.
Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο , μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6 | www.trito.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Heitor Villa-Lobos, Bachianas Brasileiras στην εκπομπή INTERCITY | 15.6.2022, 23:00
Aυτή την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο "Ιntercity" διασταυρώνονται, ένας συνθέτης, η μουσική μιας αχανούς χώρας από το Νότιο ημισφαίριο και ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Ο συνθέτης
Ο Κινηματογράφος της Ασίας στην εκπομπή INTERCITY | 1.6.2022, 23:00
Στο αχανή τόπο και χώρο του κινηματογράφου της Ασίας ταξιδεύει η εκπομπή Intercity. Πρώτα γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον ιαπωνικό κινηματογράφο, μέσα από ονόματα που έχουν