Η Σκοτεινή Κυρία Ευαγγελία Κουλιζάκη
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Η Σκοτεινή Κυρία | 16.08.2022

Agatha Christie, Βασίλισσα του Εγκλήματος – Η Αστυνομική Ιστορία ως αέναη μάχη του Καλού με το Κακό (δ΄μέρος)

”Νομίζω πως αναμφίβολα υπάρχουν άτομα τα οποία, όπως ο Ριχάρδος ο Γ’, έτσι όπως τον περιγράφει ο Σαίξπηρ, πράγματι αναφωνούν: «Κακό, γίνε το Καλό μου». Έχουν επιλέξει το Κακό, νομίζω, ακριβώς όπως έκανε ο Σατανάς του Μίλτον.”

”Η αθωότητα είναι που έχει σημασία, όχι η ενοχή. […] Με φοβίζει το γεγονός ότι κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τους αθώους. […] Οι αθώοι πρέπει να προστατεύονται.”

– Agatha Christie, ”Μια Αυτοβιογραφία’’

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑ συνεχίζει το αφιέρωμά της στην αδιαφιλονίκητη «βασίλισσα του εγκλήματος», Agatha Christie: η Christie γύρισε τον κόσμο, παντρεύτηκε δύο φορές, υπήρξε ερασιτέχνις αρχαιολόγος, δεινή σέρφερ (!), εθελόντρια νοσοκόμα και «Dame» – από τις λίγες γυναίκες της εποχής της που επιβλήθηκαν με αυτό που έκαναν και όχι με αυτό που έκανε ο πατέρας τους ή ο σύζυγός τους. Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως υπήρξε συγγραφέας: η δημιουργός του Ηρακλή Πουαρό και της Μις Μαρπλ μάς παρέδωσε, εκτός των άλλων, και την αυτοβιογραφία της – κι εμείς, με οδηγό αυτό το εξομολογητικό κείμενο-εξιστόρηση μιας συναρπαστικής ζωής, ακολουθούμε τα ίχνη μιας γυναίκας με αυθεντική περιέργεια και ελεύθερο πνεύμα, που τα έκανε όλα με τον τρόπο της, αφήνοντας το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στην αφηγηματική τέχνη του φόνου.

Συγγραφή / επιμέλεια κειμένων-Παραγωγή-Παρουσίαση: Ευαγγελία Κουλιζάκη / Evangelia Koulizaki

σχετικα podcasts