Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο Κατερίνα Ζαχαροπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η εποχή των Εικόνων στο Τρίτο” με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου | 18.03.2023

Άρης και Λάκης Ιωνάς / The Callas

Τα αδέλφια Άρης και Λάκης Ιωνάς που συνυπάρχουν κάτω από το όνομα The Callas, συζητούν με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου για το πολυδιάστατο έργο τους. Οι Λάκης & Άρης Ιωνάς / The Callas, από το 2002 δημιουργούν στα πεδία της τέχνης, του κινηματογράφου και της μουσικής. Με αφορμή την 20άχρονη πορεία τους  μιλούν για τις αρχικές τους εντυπώσεις από την οικογένειά τους, όλοι πρόσφυγες από την Μ. Ασία, τις γειτονιές που μεγάλωσαν, Βύρωνα, Καισαριανή, Ν. Σμύρνη, τα κεντήματα της μητέρας τους με την οποία σταθερά συνεργάζονται, φτάνοντας στην έκθεση- ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής με τίτλο Love Solidarity Death (L.S.D) καταλαμβάνοντας το -1 της Στέγης  του ιδρύματος  Ωνάση, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου.

Μιλούν ακόμη για τα ποπ-φολκ κεντήματα και υφαντά τους, τα γλυπτά και τις εγκαταστάσεις τους  από κομμένα μάρμαρα των παλιών πεζοδρομίων της Αθήνας, τη σχέση τους με τη μουσική, τα σπαράγματα και της διασταυρώσεις τους με κείμενα και ανθρώπους. Με βασικό συστατικό της δουλειάς τους τις  συνεργασίες και την συλλογικότητα, την επιθυμία για δημιουργία τέχνης «με ό,τι βρίσκουν και ό,τι έχουν» διακρίνονται για μια ταυτότητα μοναδική και ανοιχτή στη ζωή και την κοινωνία.

Παραγωγή-Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

σχετικα ondemand