Carte Postale - Ένας Μεταφραστής Εξομολογείται
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

28Οκτ2019 Carte Postale – Ένας μεταφραστής εξομολογείται “Marta Silvia Dios Sanz προς Νίκο Καζαντζάκη”

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, 17:15- 18:00
Carte Postale – Ένας μεταφραστής εξομολογείται
“Marta Silvia Dios Sanz προς Νίκο Καζαντζάκη”
https://webradio.ert.gr/trito/
Στο έργο ” Ο Φτωχούλης του Θεού” του Νίκου Καζαντζάκη, αφηγητής της μυθιστορηματικής βιογραφίας του Φραγκίσκου της Ασίζης είναι ο φράτε Λεόνε, ένας ταπεινός ζητιάνος που περιπλανιέται στον κόσμο ζητώντας το Θεό. Όταν φτάνει στην Ασίζη, συναντά τον Φραγκίσκο, ένα πλούσιο αρχοντόπουλο που βασανίζεται από παρόμοιες αναζητήσεις. Ο Φραγκίσκος πιστεύει ότι μέσα από τον Λεόνε του μιλά ο Θεός. Εγκαταλείπει, λοιπόν, την πλούσια ζωή του, συγκρούεται με τον πατέρα του και, ακολουθώντας τις θεϊκές επιταγές, βγαίνει στον κόσμο για να κηρύξει την αγάπη, το ιδανικό της πενίας και την απάρνηση των υλικών αγαθών. Ο Λεόνε τον ακολουθεί και του συμπαραστέκεται μέχρι το θάνατό του.
Για την πολυσχιδή Μάρτα Σίλβια Διος Σανς (Marta Silvia Dios Sanz
) από την Αργεντινή, η οποία μετέφρασε τον Φτωχούλη του Θεού στα ισπανικά, το συγκεκριμένο έργο του Καζαντζάκη δεν είναι μόνο ένα μεταφραστικό έργο, καθώς όπως μας εξομολογείται στον αέρα του Τρίτου ήταν μια συνάντηση που της άλλαξε τη ζωή !
H μεταφράστρια Marta Silvia Dios Sanz διαβάζει την καρτ ποστάλ που έγραψε στον Νίκο Καζαντζάκη και του αφιερώνει μουσική.
Επιμέλεια, παρουσίαση: Afroditi Kosma
Ηχητική επεξεργασία: Αλέξανδρος Κασσελάκης
*Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: George Afentakis
Νίκος Καζαντζάκης
Ο φτωχούλης του Θεού
Εκδ. Ελένης Ν. Καζαντζάκη
https://www.youtube.com/watch?v=8Q0G0-9E5SE…

σχετικα podcasts