Το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο | 10.07.2022

Κάθε Σάββατο και Κυριακή 12 με 1 το μεσημέρι με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Το ενεργειακό τοπίο στην Ευρώπη, μετά την έγκριση που έδωσε το Ευρωκοινοβούλιο στην «ταξινομία» της Κομισιόν για χαρακτηρισμό του φυσικού αερίου και των πυρηνικών ως «πράσινων μορφών» ενέργειας, το φόβο για ολική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία και τις σπασμωδικές κινήσεις των ευρωπαϊκών χωρών να βρουν εναλλακτικές λύσεις ενόψει του χειμώνα εξέτασε η εκπομπή στο α’ μέρος. Καλεσμένος ήταν ο Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής στο ΕΜΠ, με αντικείμενο την Ενεργειακή Πολιτική και την Διαχείριση Ενέργειας.

Η εικόνα του ενός πολυπολικού κόσμου, που προκύπτει μετά τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του G20, τις διαφοροποιήσεις του «Παγκόσμιου Νότου» από τις αποφάσεις του «Παγκόσμιου Βορρά» για το Πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και τον ανερχόμενο ρόλο των BRICS στις παγκόσμιες υποθέσεις ήταν το ζήτημα που αναπτύχθηκε στο β’ μέρος. Συμμετείχε ο αρθρογράφος/αναλυτής των σχετικών θεμάτων στα ΝΕΑ και το IN.GR Παναγιώτης Σωτήρης.

Σύνταξη-Παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

σχετικα ondemand