Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 27.01.23

Στις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 27-01-23 και ώρα 20:00-22:00, καλεσμένοι τηλεφωνικά:

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” κ. Πάνος Δημαράς, αναφέρεται στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 70 χρόνων του Συλλόγου, που συνεχίζει το σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό του έργο, με ακατάπαυστη πίστη και αφοσίωση για την πραγματοποίηση των προγραμματικών στόχων του , παλαιότερων όπως την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την ίδρυση μουσικής βιβλιοθήκης, αλλά και νέων την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, την ενίσχυση των νέων καλλιτεχνών, τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια, με στόχο να φέρει τους νέους σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής και του πολιτισμού.

Ο σκηνοθέτης κ. Θεόδωρος Εσπίριτου για την θεατρική παράσταση του έργο του Τσιμάρα Τζανάτου «Εκκρεμότητα», από την εταιρεία παραγωγής «Φωτόνιο Τέχνης και Πολιτισμού» στο νέο θέατρο NOŪS, σε σκηνοθεσία που υπογράφει. Με τον αφηγηματικό της χαρακτήρα, κινείται στα όρια του φανταστικού, σε ένα κόσμο όπου η Πραγματικότητα επιβάλλεται ως κατασκευή στον πολίτη, χωρίς δυνατότητα επιλογής. Στον “λογικό” αυτό κόσμο ο άνθρωπος εξωθείται σε παράλογες συμπεριφορές, ώσπου να αποκαλυφθεί ο ρόλος της εξουσίας και να έρθει η οριστική συνειδητοποίηση.

Η κ. Ράνια Παπαδοπούλου δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με ειδίκευση στα ΜΜΕ και Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διαθέτει δίπλωμα στην πολιτιστική διαχείριση και το μάρκετινγκ. Με αφορμή την «Περιπέτεια», το πρώτο πολιτιστικό περιοδικό για παιδιά με ωριμότητα, ηλικίας 6-14 ετών. Βιβλίο, θέατρο, μουσική, μουσεία, εικαστικά, περιβάλλον, αθλητισμός, παιχνίδια, σειρές και ταινίες, διατροφή και υγεία. Μια νέα Περιπέτεια πλανιέται στην πόλη άνευ διδακτισμού, που στοχεύει να δώσει στα παιδιά ερεθίσματα για να ξεκινήσουν τη δική τους περιπέτεια στη γνώση και να δημιουργήσουν τα δικά τους έντυπα στο πλαίσιο της παιδικής τους κοινότητας. Με εξάμηνη κυκλοφορία, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αιγίδα και την συνεργασία του Ελληνικoύ Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου.

Η κ. Τζένη Παντελή για την θεατρική παράσταση η «Ιωάννα του μετρό» του βραβευμένου Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς, στην οποία πρωταγωνιστεί σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου. Μετά την επιτυχημένη της πορεία στα θέατρα αλλά και on demand, ταξιδεύει στο Τορόντο σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση 29 Ιανουαρίου στις 13:00 ώρα Τορόντο και 20.00 ώρα Αθήνας από την BCI MEDIA Ιnc και 160 ψηφιακές πλατφόρμες. Βαθιά αντιπολεμικό και αντιεξουσιαστικό έργο, μας οδηγεί στις σκοτεινές διαδρομές της ανθρώπινης μοίρας και στα τραγικά αδιέξοδα της, με ένα ανθρωπιστικό μήνυμα. Τελεί υπό την αιγίδα της Σερβικής Πρεσβείας.

Ο κ. Αχιλλέας Σπαής, πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, με σπουδές Οικονομικών του Περιβάλλοντος στο Λονδίνο και στη Βιέννη, εμπνευσμένος από την τζαζ και την funk, μετά από τα “I’m Singing For You” και “I met you in the JFK”, παρουσιάζει το τρίτο του single με τίτλο “I Feel Alive”. Ένα τραγούδι ανάτασης με στόχο να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να δώσει δύναμη στον άνθρωπο που αναζητά την ελπίδα. Ενεργός στην indie pop σκηνή της Αθήνας και με πολλές συναυλίες στο ενεργητικό του, γράφει μοντέρνα pop ταξιδεύοντας μας σε ένα μουσικό κόσμο γεμάτο πειραματισμούς και αφηγήσεις.

Παρουσίαση-Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/synantiseis/

σχετικα ondemand