Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 18.11.22

Στις «Συναντήσεις» του Πρώτου Προγράμματος την Παρασκευή 18-11-22 ώρα 20:00-22:00 καλεσμένοι:

Ο κ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, υπεύθυνος λειτουργίας του γραφείου του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» , για την ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει η «Διακονία», όπου εξαιρετικοί ομιλητές και συνεργάτες θα αναπτύξουν ενδιαφέρουσα θεματολογία ώστε να διαβάσουμε τα σημάδια και να αναγνωρίσουμε πότε ένα παιδί έχει πέσει θύμα κακοποίησης, οποιασδήποτε μορφής. Θα διεξαχθεί στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, επί της Ακαδημίας και θα διαρκέσει από τις 09:30 έως τις 14:00. Όλοι, το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές. Στα παιδιά της καρδιάς μας. Η “Διακονία” επί 20 έτη στέκεται με τους εκπαιδευμένους εθελοντές της στο πλευρό κακοποιημένων παιδιών που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία, προσφέροντας τους την ευκαιρία να ζήσουν ανθρώπινες στιγμές ψυχικής ζεστασιάς από τους εθελοντές μας.

Τώρα μπορείς και εσύ να μάθεις τα σημάδια, να ενημερωθείς και να δράσεις!

Ο κ. Αχιλλέας Γ. Χαλδαιάκης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την εκδήλωση το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου ο διακεκριμένος Χορός Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», με χοράρχη τον ίδιο, θα μας μυήσει εορταστικά στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν. Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» είναι μια πανήγυρις μέλους, λόγου και εικόνας, καθώς τους υμνογραφικούς ψαλμούς διαδέχεται η απαγγελία πατερικών και εόρτιων κειμένων, ενώ επί σκηνής εικονουργεί με ψηφιακή τεχνική και με άμεση προβολή στην οθόνη, ο γνωστός αγιογράφος Γιώργος Κόρδης.

Η κ. Έμιλυ Κέρν, Γενική Διευθύντρια ΜΚΣ «ΔΕΣΜΟΣ», για την εκδήλωση «10 Χρόνια ΔΕΣΜΟΣ, με το βλέμμα προς το μέλλον: εκεί που η ανάγκη συναντάει την προσφορά». Ο ΔΕΣΜΟΣ, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στενά με πάνω από 1000 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους. Η δράση του αφορά σε: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία και Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο 4ος κύκλος του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», αφορά στη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους και νέες σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Στόχος να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία και να διευκολύνει τους οργανισμούς να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους, διευρύνοντας το έργο τους και μεγιστοποιώντας τον θετικό κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Η συγγραφέας κ. Ελένη Τσολακίδου τέως μέλος επιστημονικού προσωπικού του Υπουργείου Γεωργίας για θέματα εκπαίδευσης, πρώην αρμόδια για θέματα ισότητας των φύλων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τέως Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Επιστημόνων, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, αναφέρεται στο νέο βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2022, με τίτλο «Τα αποτελέσματα των πολιτικών της σχολικής διοίκησης και των μεθόδων διδασκαλίας στη σχολική απόδοση των μαθητών της Γ’ Λυκείου» “Εκδόσεις Το Σκαθάρι. Αναφέρεται στην αξία της συμμετοχής των μαθητών στη διαδικασία λήψης των σχολικών αποφάσεων, προτείνοντας το Δημοκρατικό Σύστημα Σχολικής Διοίκησης (DSAS), ένα σύστημα που θα μ

ενθάρρυνσης της συμμετοχής τους στη σχολική λειτουργία, βελτίωσης της σχολικής απόδοσης και εμπλουτισμού του προφορικού τους λόγου, ο οποίος συνδέεται με το σύστημα σχολικής διοίκησης.

Παρουσίαση- Επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 radiostreaming.ert.gr/ert-proto

 

σχετικα ondemand