Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 30.10.22

Μία διαφορετική έκθεση αφιερωμένη στον σημαντικό Έλληνα δημιουργό, Γιάννη Μόραλη (Άρτα 1916 – Αθήνα 2009), την πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα -ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, σκηνογράφος- που επηρέασε καθοριστικά τόσο με το έργο του όσο και με τη διδασκαλία του το τοπίο της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα, παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη.

Την έκθεση με τίτλο «Γιάννης Μόραλης – Χώρος Ιδιωτικός» οργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη και η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης, με στόχο να προβάλλουν τις αφετηρίες των καλλιτεχνικών αναζητήσεων του δημιουργού, τις εικαστικές του καταβολές και τη δημιουργική του πορεία, εστιάζοντας συγχρόνως στον άνθρωπο Γιάννη Μόραλη και τον ιδιωτικό του χώρο.

Για την έκθεση και τον μεγάλο ζωγράφο θα μιλήσουν η κ. Νίκη Δάφνη επιμελήτρια της έκθεσης «Γιάννης Μόραλης – Χώρος Ιδιωτικός» και η κ. Χριστίνα Μόραλη, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης.

Στόχος του εγχειρήματος είναι αναδείξει όλες τις πτυχές της ζωής και της δημιουργίας του Γιάννη Μόραλη, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην προσωπικότητά του και στον ιδιωτικό του χώρο.

Το πρωτογενές υλικό των σχεδιασμάτων, των σημειώσεων, μελετών, αλλά και των ολοκληρωμένων έργων του, εκπορεύεται από το περιβάλλον όπου εργάστηκε το μεγαλύτερο διάστημα της καλλιτεχνικής του πορείας, το εργαστήριό του στην Αθήνα. Ο χώρος της δημιουργίας του καλλιτέχνη αναδεικνύεται στην έκθεση, πλαισιωμένος με τον εξοπλισμό, τα σύνεργα της ζωγραφικής, τα χρωματικά του δοκίμια και τα προσωπικά του αντικείμενα. Ψηφιακές εφαρμογές και φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του ζωγράφου πλαισιώσουν τα έργα τέχνης, ενισχύοντας την εκπαιδευτική και βιωματική διάσταση της εμπειρίας του επισκέπτη.

Παρουσίαση—Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 radiostreaming.ert.gr/ert-proto

 

σχετικα ondemand