Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ο. Ξενοπούλου | 07.10.22

Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022 καλεσμένοι στις 20:00 -22:00, στις «Συναντήσεις» στο Πρώτο Πρόγραμμα καλεσμένοι:

O κ Αντώνης Ζαΐρης, Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφος, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE και ο κ. Γιώργος Σταμάτης, σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, οργανωσιακός Coach Gestalt και συγγραφέας, για τo νέο βιβλίο που υπογράφουν: «Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός. Πορεία προς την αβεβαιότητα» / Εκδόσεις Παπαζήση. Τι σχέση μπορεί να έχει η διαγενεακή βία με τις μεταρρυθμίσεις και ο επιστημονικός με τον παραεπιστημονικό λαϊκισμό; Ανακτούν οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες το κύρος και τη χρησιμότητά τους; Το περιβάλλον, η ανισότητα και οι ταυτότητες πόσο επηρεάζουν το μέλλον του συστήματος που κυβερνά χωρίς αντίπαλο τον κόσμο σήμερα; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απασχολούν το συγκεκριμένο βιβλίο τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Ενημέρωση για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Επίσης, ο συνθέτης κ. Μιχάλης Κουμπιός για την συναυλία « Ένα ταξίδι στη χώρα του μπουζουκιού», στην οποία μαζί με τον σολίστα του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά παρουσιάζονται τα πιο γνωστά οργανικά μπουζουκιού που γράφτηκαν από το 1930 μέχρι τις ημέρες μας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του συλλόγου “Οι φίλοι της μουσικής”.

O συνθέτης κ. Περικλής Κούκος σε πρώτο πρόσωπο για την ζωή και το έργο του, σε συνδυασμό με ένα μουσικό πρόγραμμα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, που επιλέγει ο ίδιος. Μας μιλά για το Ωδείο Αθηνών, που παρουσιάζει «Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη» στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30 με ελεύθερη είσοδο.

Συναντάμε τέλος τον κ. Δημήτρη Ανδρεαδάκη, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ζωγράφος, για την περιοδεύουσα έκθεση «John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή» Μετά το ντεμπούτο της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση “μετακομίζει” στη δεύτερη πατρίδα του Βρετανού καλλιτέχνη, τα Χανιά της Κρήτης. Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ζωγράφου, 8 Οκτωβρίου 2022 έως 31 Ιανουαρίου 2023 στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Παρουσίαση—Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου

 

σχετικα ondemand