Σε Διάδραση Αρετή Μπίτα
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο Πρώτο Πρόγραμμα| 10.03.2023

Κανένα αίτημα δεν έχει υποβληθεί και καμία σκέψη ή απόφαση δεν υπάρχει στο Υπουργείο για αναβολή ή αναστολή των σχολικών εκδρομών, των επισκέψεων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, δηλώνει στην εκπομπή “Σε διάδραση” και την Αρετή Μπίτα η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενόψει των εκδρομών που πρόκειται να ξεκινήσουν πριν την περίοδο του Πάσχα και σε αυτή την τραγική χρονική συγκυρία με την ασύλληπτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

“Δεν θα σταματήσει η κανονικότητα στα σχολεία, αναφέρει, υπάρχουν και ισχύουν κανόνες ασφάλειας και Πρωτόκολλα. Στο Υπουργείο έχουμε πλήρη συνείδηση των δικών μας ευθυνών και έχουν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί”, συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά την οργή, την οδύνη και το αίτημα για τιμωρία και απόδοση δικαιοσύνης με μαθητές, νεολαία και πολίτες να διαδηλώνουν καθημερινά, σημειώνει πως “το πολιτικό σύστημα χρωστά απαντήσεις. Θα γίνει πλήρης διερεύνηση και απόδοση ευθυνών όπου, όποτε και σε όποιον ανήκουν και έδρασαν και δεν πρέπει να γίνει ποτέ ξανά. Έχω απόλυτο σεβασμό σε αυτούς τους νέους και τους μεγαλύτερους που βγήκαν, διαδήλωσαν βουβά με ειλικρινή οδύνη νιώθοντας ότι πρέπει να συμπαρασταθούν σε αυτούς που θρηνούν μια φοβερή απώλεια και καμία στους ελάχιστους που προέβησαν σε βανδαλισμούς.” 

σχετικα ondemand